UEFA pokrenula postupak protiv albanskog novinara koji je provocirao Srbe na EP u fudbalu

Arlind Sadiku se suočava sa kaznom

17.06.2024. 12:58
  • Podeli:
uefa euro fudbal-6670167152e59.webp Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Takozvani novinar sa takozvanog Kosova, Arlind Sadiku, napravio je skandalozan ispad posle utakmice između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu, kada je provocirao sa terena srpske navijače navionalističkim gestom.

On je pokazao “albanskog orla” ispred tribine srpskih navijača, na kojoj su bile i zastave “Kosovo je Srbija”, koje su naši navijači uneli uprkos zabrane pre meča da nikakva obeležja osim zvanične srpske zastave neće biti dozvoljena.

Arlindu je to “bolo oči” pa se okrenuo ka tribini tokom javljanja i gestikulirao u stilu Džake i Šaćirija svojevremeno na utakmicama sa Srbijom.

Njegov neprofesionalni gest izazvao je gnev srpske javnosti, ali i Fudbalskog saveza Srbije, pa je portparol FSS-a Milan Vuković hitno poslao protestnu notu Uefa i zahtevao strogu kaznu i oduzimanje akreditacije ovom takozvanom novinaru.

Kako Telegraf nezvanično saznaje, iz UEFA je stigao i odgovor da je protiv Sadikua pokrenut postupak i da se istražuju sve činjenice i okolnosti u vezi sa tim njegovim ispadom, pa će epilog biti poznat uskoro.

Podsetimo, UEFA ima nultu toleranciju kada su u pitanju ispadi na nacionalnoj osnovi, tako da se nadamo i strogoj kazni za ovog “novinara” i kuću koju predstavlja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()