UEFA, posle Osasune, izbacila još jedan klub iz Evrope

Razlog suspenzije su stari skandali

06.07.2023. 12:00
  • Podeli:
uefa-logo-foto-uefa.jpg

UEFA je donela odluku da iz Evrope izbaci još jedan fudbalski klub. Sudbina španske Osasune zadesila je i tim iz San MarinaSS Virtus.

Ova ekipa je prethodne sezone završila na četvrtom mestu šampionata, jedne od najmanjih zemalja na svetu, što joj je donelo učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Međutim, Virtus se neće boriti za mesto u evrpskom takmičenju jer ga je Evropska kuća fudbala suspendovala zbog kladioničarskog skandala koji datira iz 2017. godine.

Nakon odluke UEFA, umesto eventualne žalbe ili saopštenja, SS Virtus se obratio direktno Osasuni, koja je doživela istu sudbinu ovog leta kada je UEFA izbacila iz Evrope.

"Hej, Osasuna, pošto nas je UEFA izbacila iz Lige konferencija, možda bismo mogli da iskoristimo ovu priliku i odigramo prijateljsku utakmicu diskvalifikovanih?", poruka je ekipe iz San Marina upućena Špancima.

Španski klub je kažnjen zbog nameštanja utakmica 2013. godine od strane tadašnje klupske uprave.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()