UEFA proglasila domaćine za EURO 2028. i 2032.

Naredno Evropsko prvenstvo biće održano u Nemačkoj

10.10.2023. 12:50
  • Podeli:
Euro 2028-65252c850227b.webp Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP/Tanjug

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine biće održano u Velikoj Britaniji i Irskoj, a EURO 2032. godine će zajednički organizovati Italija i Turska.

Ovakav scenario se najavljivao nekoliko meseci, a sada je i ozvaničeno odlukama UEFA.

Ono što je posebno zanimljivo, jeste da Englezi ne žele da kao domaćini imaju direktan plasman na EURO, već žele da ga izbore kroz kvalifikacije, što je nešto sa čim se svet fudbala do sada nije susretao.

Naredno Evropsko prvenstvo biće održano u Nemačkoj i u toku su kvalifikacije za njega.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()