Ugrinić: Imam želju da igram za Srbiju, poziv imam samo od Švajcarske

Trebalo nam je 25 minuta na početku da se naviknemo na stadion i atmosferu, kaže igrač Jang Bojsa

05.10.2023. 09:58
  • Podeli:
Filip Ugrinović-651de0b356683.webp Foto: AP Photo/Darko Vojinović/Tanjug

Stigao je na "Marakanu" Filip Ugrinić. Osetio atmosferu o kojoj su mu drugi pričali. Samo njegovo iskustvo je drugačije, on je morao da se adaptira i sluša navijanje suparničkog tabora. Ne žali se, tvrdi da je ambijent bio fantastičan, a duel Jang Bojsa i Crvene zvezde za igrače na terenu težak.

 "Bila je teška utakmica na Marakani. Za mene se ostvario san. Mislim da je 2:2 logičan i realan rezultat. Stisli su nas na kraju. Mi smo bili pasivni tako da je Zvezda zaslužila taj gol. U Ligi šampiona ne smeš samo da čekaš da prođe vreme. Zvezda je imala šanse i bilo je pitanje kada će da padne gol. Nismo ih iznenadili samo početkom drugog poluvremena, već i krajem prvog. Imali smo još jednu dobru šansu. Trebalo nam je 25 minuta na početku da se naviknemo na stadion i atmosferu", počeo je Ugrinić priču koju prenosi "Mozzartsport", pa nastavio: 

"Bila mi je cela porodica na stadionu. Čuo sam dosta, pre meča, o atmosferi. Nikada do nisam bio na stadionu iako sam navijao za Zvezdu. Specijalan momenat za mene".

Veštačka trava pravi probleme protivnicima Jang Bojsa

Sledeći susret Jang Bojsa i Crvene zvezde odigraće se u Bernu, na poznatom terenu gde je srpski predstavnik već igrao pre četiri godine i zadovoljan otišao kući. Međutim, Ugrinić smatra da će druga utakmica u Švajcarskoj biti potpuno drugačija od ove u Beogradu.

"Kako su mediji pisali o Zvezdi ovde, tako su mediji u Švajcarskoj pisali o Jang Bojsu. Znali smo koliko je važna utakmica. Delimo bodove, idemo dalje, ali mislim da će biti drugačija utakmica kod nas kući. Drugačiji teren, drugačija atmosfera. Na veštačkoj travi u Bernu svaki klub koji dođe suočava se sa problemima."

Porodica navija za Zvezdu

Posle utakmice Ugrinić je razgovarao sa Aleksandrom Kataijem sa kojim je razmenio dresove, pa se u razgovoru sa medijima dotakao svoje konekcije sa crveno-belima.

"Ja bih voleo jednog dana da obučem dres Crvene zvezde. Voleo bih jer sam i kao dete nosio taj dres. Otac mi je veliki zvezdaš, drugovi, porodica. Radovao sam se posle žreba što smo završili u istoj grupi. Bilo bi lepo, nikad se ne zna."

Ugrinić pored švajcarskog ima i srpsko dražavljanstvo. Njegovi roditelji su iz aleksandrovačke Župe i opciono imao bi pravo, i kako kaže veliku želju, da obuče dres reprezentacije Srbije. Za sada ima poziv samo države u kojoj je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije - Švajcarske.

"Postoji želja da igram za Srbiju. Za sada mi se samo Švajcarska javila. Videćemo kako će ispasti. Nije samo na meni. Treba videti postoji li interesovanje sa obe strane", sve je jasno Ugriniću.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()