Ukrajina posle preokreta došla do prve pobede na EP: Slovačka nokautirana, u grupi E konfuzija

Današnji rivali imaju po tri boda, kao i Rumuni - poslednja je Belgija bez bodova, ali je tek čeka duel sa izabranicima Edvarda Jordaneskua

21.06.2024. 16:58
  • Podeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija slovačke ukrajine, 21 jun 2024 - foto Reuters (3)-6675912c49305.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Ukrajine pobedili su Slovačku sa 2:1 (0:1) u utakmici drugog kola grupe E na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Retko ko je očekivao da će Ukrajinci izgubiti od Rumunije u prvom kolu, pa ih je danas samo pobeda vraćala u igru. Za razliku od Ukrajine, Slovačka je briljirala u prvom kolu pošto je minimalnim rezultatom pobedila Belgiju i tako napravila najveću seznaciju na EURO.

Ipak, Slovaci nisu želeli tu da se zaustave, već su hteli danas da pobedom reše posao, odnosno obezbede plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Sa ogromnom željom su ušli u meč, agresivno su igrali od samog starta i bili su mnogo bolji rival u uvodnim minutima meča. Sjajno su igrali Slovaci, vršili su pritisak na protivnika, stvarali su šanse ali je sjajni Trubin bio jedini krivac što se rezultat do 17. minuta nije menjao.

A onda, usledio je hladan tuš za Ukrajince. Posle dodavanja iz auta, Haraslin je centrirao, a Šranc je preciznim udarcem matirao sjajnog golmana Ukrajine i potpuno zasluženo doveo svoj tim u vođstvo.

Foto: Reuters

Igra se rasplamsala u Dizeldorfu, momci u žutim dresovima konačno su stali na loptu, zaigrali i svim silama pokušali da dođu do izjendačenja.

To je moglo da se desi u 34. minutu, kada je Timčik sjajnim udarcem pogodio stativu... Nastavili su se napadi Ukrajinaca, ali su Slovaci uspeli da odole svim iskušenjima i na poluvreme odu sa jednim golom prednosti.

Na isti način su Ukrajinci otvorili i drugo poluvreme, igrali su maksimalno ofanzivno i takva igra je urodila plodom u 54. minutu. Bila je to sjajna akcija Ukrajinaca, posle strpljivog napada Šaparenko je ostao sam u kaznenom prostoru Slovačke i rutinskim udarcem zatresao mrežu!

Foto: Reuters

Od tog momenta igra se potpuno rasplamsala, i jedni i drugi su želeli da sa stadiona u Dizeldorfu odnesu ceo plen, ipak, za nijansu je veća želja bila kod fudbalera u žutim dresovima koji su uspeli da stignu do potpunog preokreta.

Pobedonosni gol za Ukrajince postigao je Jeremčuk u 80. minutu. Posle duge lopte, Dubravka je očajno odreagovao, a Jeremčuk je bio pribran i na lukav način uspeo da proturi loptu u mrežu.

Sada se potpuno zakomplikovala situacija u grupi E, pošto Slovačka, Ukrajina i Rumunija imaju po tri boda, dok se na poslednjem mestu nalazi Belgija bez osvojenog boda, uz napomenu da Belgijance i izabranike Edvarda Jordaneskua sutra čeka međusobni duel.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()