Ukrajinski fudbaler zamerio Ševčenku jer je seo pored Đokovića

Iz nekog razloga Ševčenko se pretvara da su njegovi lični interesi nevezani za rat, smatra Roman Zozula

19.05.2023. 16:10
  • Podeli:
Novak Đoković-646782b480dba.webp Foto: Profimedia

Ukrajinski fudbaler Roman Zozula žestoko se obrušio na najboljeg igrača u istoriji njegove zemlje Andreja Ševčenka jer je u VIP loži sedeo pored Novaka Đokovića.  

Niz je razloga zbog kojih je igrač španskog Raho Majadahonda zamerio svom slavnom zemljaku to što je sedeo pored srpskog tenisera za vreme polufinalne utakmice Lige šampiona između Intera i Milana.

Osnovni je, naravno, rat u Ukrajini i činjenica da je Đoković u nekoliko navrata odbio da osudi invaziju koju Rusija već više od godinu dana sprovodi u njegovoj zemlji.

"On kao Ukrajinac ima odgovornost za reputaciju svoje zemlje, gde god da se nalazi. Ako ste pozvani na utakmicu, a do vas sedi sportista s iskrenim proruskim stavovima, onda ne možete da se smejete sa njim. Pravi Ukrajinac neće sesti na hektar zemlje od tog g***a. A zašto onda to radi naš ponosu nacije? Je li Ševčenko znao da sedi pored Đokovića? Zna li on da su Novak i njegov otac, blago rečeno, aktivni rusofili?", napisao je Zozula na Instagramu.

Relativno manje poznati ukrajinski fudbaler imao je još nekoliko retoričkih pitanja osvajaču Zlatne lopte iz 2004. godine.

“Zna li Ševčenko da je Đoković zagovornik povratka sportista iz Ruske federacije i Belorusije u međunarodna takmičenja? Očito je znao. Znao je i da Roman Abramovič radi u interesu Rusije kada je tražio da mu se ukinu sankcije, jer je sarađivao sa njim do 2022. godine. Kao što je znao da je Đani Infantino kontrolisan i korumpiran od Rusije kada se fotografisao sa njim. Iz nekog razloga Ševčenko se pretvara da su njegovi lični interesi nevezani za rat. Tražimo od sveta da stane uz nas, a naš ambasador se fotografiše sa ljudima proruskih stavova”, zaključio je ljutiti Zozula.

Inače, ukrajinski fudbaler je ranije izjavio kako se njegov otac aktivno bori na ukrajinskom ratištu protiv ruskih snaga u Bahmutu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()