Uli Henes o Vlahoviću, Kejnu i Osimenu: Bajernu je potreban napadač

Budžet kluba je ograničen i to niko ne krije

07.07.2023. 12:33
  • Podeli:
Uli Henes-64a7e8e42d23c.webp Foto: Profimedia

Počasni predsednik Bajerna iz Minhena, čovek za čije vreme je nemački klub bio na vrhuncu svojih rezultata, Uli Henes govorio je o interesima fudbalske sekcije i imenima igrača za koje je uprava zainteresovana.

Na dugoročnoj listi želja prvaka Nemačke su Dušan Vlahović i Hari Kejn, kao i Viktor Osimen i Rendal Kolo Muani.

"Mislim da je Vlahović dobar napadač. Nije imao dobru sezonu u Juventusu, ali se dokazao pre toga u manjem klubu, Fjorentini. Mislim, ipak, da nije u prvom planu u Bajernovom planovima sada", konkretan je Uli Henes.

Dokazani Nemački biznismen i menadžer imao je reči hvale i za centarfora Engleske reprezentacije, kapitena Totenhema, Harija Kejna. Za njega je bio još konkretniji jer smatra "da bi se odlično uklopio u tim".

"Kejn bi se odlično uklopio ako želite nekog ko će momentalno da donese uticaj. On se dokazao u poslednjih deset godina kao vrhunski napadač. Iz tog ugla gledano, njegovo dovođenje bi donelo vrlo malo rizika, a mnogo mogućnosti. Odmah bi dao timu veliko iskustvo i kvalitet. Kejn daje golove na sve načine, kompletan je napadač. Ima 29 godina i bio bi skupa investicija. Ali bi sigurno odmah mogao da pomogne Bajernu", istakao je Henes.

Napadači koji su (ne)izvesniji

Bajern ima još fudbalera koji su mu interesantni: Viktor Osimena i Rendala Kolo Muanija.

"Kolo Muani i Osimen su odlično napadači, obojica imaju 24 godine. Osimen je u maloj prednosti, jer je igrao sjajno u jednoj od najjačih liga. Bajern bi mogao da planira sa njim za narednih deset godina. Kolo Muani ima veliki potencijal, možda je do sada pokazao 20, 30 odsto mogućnosti. Ako bi ih razvio do kraja, bio bi jedan od najboljih napadača na svetu", smatra Henes.

U razgovoru za medije dotakao se i cene nigerijskog napadača za koga Napoli traži "vrtoglavih" 180.000.000 evra.

"Ako je to tačna suma, Bajern neće ni probati da priča o tome" ističe Nemac.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()