Urošević napustio Partizan: Vreme je za inostranstvo

Levi bek je u Humsku 1 stigao 2018. godine

08.06.2023. 12:31
  • Podeli:
Slobodan Urošević_ATA Images Pixsell.jpg Foto: ATA Images / Pixsell

Slobodan Urošević (29) se rastao sa Partizanom. Dosadašnji kapiten crno-belog tima karijeru će nastaviti u Limasolu sa Kipra i to je razlog za odlazak iz Humske 1 pre kraja ugovora. 

Na ime obeštećenja Partizan će dobiti 200.000 evra jer je na toliko bila izlazna klauzula za ovog igrača.

Urošević je u Partizan stigao 2018. godine, a za pet sezona uspeo je da uđe u "Klub 200", sa 200 odigranih utakmica. 

Kao levi bek, Urošević je postigao 16 golova i 15 asistencija, osvojivši i dva pehara Kupa Srbije.

Oprostio se pismom kapiten od navijača Partizana i javnosti u Srbiji:

"Kao sada već bivši kapiten Partizana, koji je najlepši period igračke karijere proveo u Humskoj, ovo pismo želim da počnem i završim sa dve reči: 'Partizan zauvek'. Gde god nas put navodio, za koji god klub u životu zaigrali, ljubav i starast koju imam prema crno-beloj boji i navijači koji bodre ovaj tim su nešto nezamenjivo. I svako će reći da mu je teško kad odlazi i piše ove reči, ali kada provedete godine u Partizanu, kada živite sa svakim njegovim članom, kada se radujete i tugujete, to ostaje urezano u srcu, kao jedna porodica. Zato, hvala svakom igraču, članu stručnog štaba, svakom zaposlenom na Teleoptiku, od portira, kuvarice, konobara, ženica koje brinu o nama… Ponosan sam što sam nosio kapitensku traku. 

Nisam ostvario san, da dignem pehar šampiona, ali u amanet to ostavljam novim generacijama i igračima koji ostaju. O tome koliko boli svaka izgubljena utakmica, koliko boli tabela na kojoj smo, jer ne pokazuje pravu sliku stvarnosti, to svakom svojom porom znamo mi koji smo svakog vikenda izlazili na teren.

Ali, pred ovom momcima je nova sezona, nova borba, nova želja i motiv. Podržite ih, pogurajte, jer oni sa vama žive za sveti grb. Nije uvek lako, ali je lepo navijati za Partizan.

Partizan zauvek", piše u pismu koje je potpisao Slobodan Urošević.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()