Uskoro startuje prolećni deo Superlige: Da li Partizan može da zadrži prednost?

Dug je put do šampionske titule

30.01.2024. 16:02
  • Podeli:
Jung Džun Goh-65af8d60dac26.webp Foto: FK Partizan

Prolećni deo sezone Mozzart bet Superlige Srbije startuje 10. februara 2024. godine utakmicama 20. kola.

Nastavak sezone počeće po planu, a na programu tog vikenda biće utakmice: FK Vojvodina - FK Mladost, FK Crvena Zvezda - FK Voždovac, FK Napredak - FK Spartak, FK Železničar - FK Novi Pazar, FK Radnik - FK Čukarički, FK IMT - TSC, FK Javor Matis - FK Partizan, FK Radnički 1923 - FK Radnički. 

Satnice i dani odigravanja mečeva biće naknadno objavljeni. 

Pitanje "šampiona" prvog dela sezone rešeno je večitim derbijem, utakmicom između Partizana i Crvene zvezde. Bolju igru je prikazao crno-beli tim, koji je bio domaćin. Zasluženo je slavio i poneo priznanje lidera jesenjeg dela prvenstva. 

Međutim, iz Humske poručuju da posao nije završen i da ih tek očekuju izazovi. 

U prolećni deo sezone Partizan ulazi kao prvi na tabeli, sa 47 bodova. Iza njega je Crvena zvezda, sa bodom zaostatka u odnosu na večitog rivala. 

Treća ekipa je TSC sa 37 bodova, a iza njih slede Čukarički i Novi Pazar sa istim učinkom - 29 poena. U plej-of društvu se nalaze još Voždovac i Vojvodina sa 28 i Mladost sa 25 bodova.

Drugu polovinu tabele čine ekipe koje se nalaze u zoni ispadanja. Najbolje plasirane ekipe donjeg dela tabele su subotički Spartak sa 25 bodova i Radnički 1923 sa 23. Ispod njih isti učinak imaju ekipe IMT, Javora i Napretka - 21. 

Najlošiju igru i rezultate prikazale su ekipe Železničara, Radničkog iz Niša i Radnika. Ekipa iz Surdulice je najlošija, sa čak 10 poraza i samo jednom pobedom, odnosno sa 11 bodova. 

Standings provided by Sofascore

Obaveze u još jednom takmičenju

Pored igranja u Superligi, srpski prvoligaši imaju obaveze u još jednom takmičenju - Kupu Srbije. Nastavak Kupa počinje 10. aprila 2024. godine, četvrtfinalnim mečevima. 

Na Banovom brdu Čukarički će igrati sa Vojvodinom. U Kragujevcu Radnički 1923 dočekuje Novi Pazar, dok će večiti utakmice igrati kao domaćini. Partizan dočekuje Voždovac, dok će Crvena zvezda igrati sa OFK Vršcem

Finale Kupa Srbije na programu je 23. maja 2024. godine.

'Vrela' zima srpskog fudbala

Burna je ovo zima za večite, posebno kada su odlasci u pitanju. 

Najveća promena dolazi iz redova crveno-belih. Zvezda je poslednjeg dana jesenjeg dela prvenstva uručila otkaz treneru Baraku Baharu, a zamenu pronašla u čoveku koji je jedan od simbola uspeha ekipe iz Ljutice Bogdana - Vladanu Milojeviću.

Nakon smene trenera, klub je napustio i talentovani bek Kosta Nedeljković, koji je pojačao redove engleske Aston Vile. Pored Nedeljkovića, veliko interesovanje vlada i za srpskog napadača Jovana Mijatovića, za koga još nije sigurno da li ostaje na "Marakani".

U pauzi između dva dela sezone, dobar posao uradio je Partizan. Iz ekipe su otišli mladi štoper Mihajlo Ilić, za kog je klub dobio 4.500.000 evra od Bolonje i Kristijan Belić, od čijeg transfera u Az Alkmar stigla zarada od 4.000.000 evra.

U Humsku je, kao zamena za Belića, iz Donjeckog Šahtijora na pozajmicu stigao Danil Kastiljo, a uz njega su kao pojačanja došli i Ganac Leonardo Ovusu, odnosno Korejac Goh.  

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()