Utakmica koju smo čekali 24 godine: Fudbaleri Srbije protiv Engleske startuju na EURO

Srbija je poslednji put igrala na šampionatu 2000. godine, kada je Stojković bio igrač

16.06.2024. 08:25
  • Podeli:
Tan2024-06-1519180974_9 dušan vlahović foto nemanja jovanovic-666e89544ddf6.webp Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 21 sat u Gelzenkirhenu igra protiv Engleske meč prvog kola C grupe šampionata Evrope.

Posle 24 godine srpski tim ponovo je na finalnom turniru, prvi put pod imenom Srbija, a rival je jedan od favorita za titulu, aktuelni vicešampion Evrope.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi na zvaničnoj konferenciji izjavio je da je ekipa spremna i da je vreme napravi iskorak i da se plasira u sledeću fazu takmičenja.

"Znamo da startujemo sa jednim od favorita, ali, radili smo dosta da se pripremimo najbolje što možemo i mislim da smo spremni za izazove ispred nje. Sa trenerske strane smo učinili sve da igrači odrade sve treninge na najvišem mogućem nivou i verujem da i oni jedva čekaju da utakmica počne. U fizičkom smislu i onom taktičkom, uveren sam da smo spremni da se suočimo sa izazovom kakav je Engleska", rekao je Stojković.

Srbija je poslednji put igrala na šampionatu 2000. godine, kada je Stojković bio igrač, a ujedno to je bilo poslednje prvenstvo na kojem je reprezentacija prošla grupnu fazu nekog velikog takmičenja, a u na međuvremenu je igrala četiri Svetska prvenstva.

"Neki igrači se nisu ni rodili kad smo bili poslednji put na Evropskom prvenstvu. Dugo čekamo, mislim da smo zasluženo ovde, mislim da smo uspeli da dovedemo Srbiju u krem fudbala, sad je na nama da napravimo iskorak, a iskorak je da se fokusiramo na ono što predstoji i da pokušamo da uradimo sve, da prvu fazu prođemo uspešno".

Foto: Rade Prelić/Tanjug

Ono što mogu da poručim ljudima koji nas podržavaju i vole, daćemo sve od sebe, borićemo se do kraja, da ćemo dati čak i više od maksimuma, dodao je on.

"To vidim po igračima, vidim da su spremni, kompletan deo priprema odradili su bez ijedne reči i bez ijedne zadrške, tako da, sa te strane sam zadovoljan da ću imati igrače zdrave, igrače koji jedva čekaju da pokažu svoj talenat", poručio je Stojković.

Kapiten Dušan Tadić smatra da nikad nije bilo veće zajedništvo u timu i da su igrači postali iskusniji i zreliji.

"Veliki broj igrača je igrao na SP i sad EP, mislim da će biti iskustvo od velike važnosti i značaja. Mislim da je zajedništvo nikad veće, neverovatno zajedništvo sad, mislim da je prošlo neko vreme, da su igrači sazreli. Zajedništvo je nikad veće i želimo da pokažemo to na terenu. Englezi su favoriti su za osvajanje turnira, ali to ne mora ništa da znači, fudbal je 11 na 11, videćemo ko će da pobedi", istakao je Tadić.

U drugom meču C grupe od 18 sati igraju Slovenija i Danska.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()