Uzbudljivo pismo Aguerove majke: Na rastanku ne vredi plakati

Argentinski napadač je morao da prekine karijeru usred sezone, a emotivna poruka njegove majke proširila se svetom

16.12.2021. 14:00
  • Podeli:
Serhio Aguero na oproštaju foto Albert Gea Reuters.jpg Foto: Albert Gea/Reuters

Serhio Aguero se, i zvanično, povukao sa terena zbog srčanih problema, a njegova majka Adriana mu se, izdaleka, emotivno obratila preko društvenih mreža. Nekoliko rečenica ljubavi, naklonosti i podrške imaju neprocenjivu vrednost, sada već bivšem igraču Barselone.

"Dragi sine, 
Svi znaju dokle si stigao, ali malo ko zna kako si počeo. Niko ne zna da do četvrte godine nismo imali sredstava da ti proslavimo rođendan... Tvoji snovi, tvoje žrtve da ih ostvariš, tvoj debi u Independienteu sa samo 15 godina, omladinsko prvenstvo u Holandiji, ono u Kanadi. Sećaš li se kada si mi rekao da možeš da odeš da igraš za Atletiko iz Madrida? A ja sam odgovorio: Šta hoćeš? A ti si mi rekao: Želim da uspem. Odgovorila sam: Hajde, ali dana kada odeš ne vredi plakati. Rekao si tada: Obećavam, neću.

Zlatna medalja u Pekingu, titule u Španiji, pa ona sa Mančester sitijem, golom u 93. minutu protiv Napolija kojim si osvojio sve i postao najbolji strelac kluba. Ako je nešto nedostajalo, stiglo je ono što si najviše želeo: Kopa Amerika sa Argentinom i tvojim prijateljem Leom... Onda je došlo vreme da dođeš u Barselonu i ovo što se desilo je bio jak udarac za sve.

Još se sećam, dok smo živeli na selu, išli da ti kupimo loptu jer si želeo da je šutiraš sa pet godina. Čovek u radnji te je pogledao i rekao da ćeš biti sjajan fudbaler. I postao si.

Tvoja karijera je bila toliko divna da ti sa 33 godine ništa ne fali. Život si posvetio fudbalu, klubu, reprezentaciji i vreme je da požnješ sve što si posejao. Kao fudbaler bio si heroj. Znam te, sine moj. Ti si deo mene, ti si heroj. Bah, Kralj.

Volim te Ski.

Tvoja mama".

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()