Zvezda slavila na Marakani: Voždovac namučio crveno-bele na početku proleća

Pre crveno-belih, svoj meč su odigrali fudbaleri Parizana, koji su minimalno slavili u Ivanjici

10.02.2024. 16:31
  • Podeli:
FK Crvena zvezda FK Voždovac FOTO TANJUG MARKO ĐOKOVIĆ-65c79ee23fd8e.webp Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac na Marakani na startu prolećnog dela Mozzart bet Superlige Srbije u okviru 20. kola. Domaći su u izuzetno uzbudljivom meču, u kojem su "zmajevi" pokazali zube pobedili sa 2:1 (2:0), golovima Rodića u 9. i Olajinke u 16. minutu, dok je gol za Voždovac postigao Nešković u 86. minutu.

U prvom poluvremenu bolju je igru prikazao domaćin koji je od starta meča preuzeo inicijativu i do prvog gola došao već u devetom minutu nakon odličnog šuta Rodića. Kao kruna na dobru igru došao je pogotak Pitera Olajinke koji je uvećao prednost Zvezde. 

Gosti su u prvih 45 minuta igre imali veći posed lopte, međutim iz dve odlične prilike nisu uspeli da zatresu mrežu domaćina. 

I u drugom poluvremenu gledali smo uzbudljiv meč koji je u finišu začinjen golom Neškovića. Sudija je produžio utakmicu tri minuta ali gosti nisu uspeli da naprave iznenađenje.

Drugo poluvreme, C. zvezda - Voždovac 0:1

90+3. minut

 

Kraj utakmice.

90. minut

 

Utakmica je produžena za tri minuta.

86. minut

 

Gooool! Nešković je smanjio rezultat na 2:1.

78. minut

 

Šerif Endijaj je dao gol posle nekoliko uzastopnih udaraca - Katić je nekoliko puta pre toga intervinisao, ali je na kraju "kapitulirao". Situacija je ipak morala da bude pregledana u VAR sobi, posle čega je gol poništen zbog faula nad Katićem.

73. minut

 

I trener Voždovca se odlučio za još jednu promenu. Antonijević na terenu umesto Mitrovića.

72. minut

 

Još jedna izmena u redovima crveno-belih, Vladimir Lučić ulazi u igru umesto Pitera Olajinke.

71. minut

 

Prilikom prodora Flemingsa, nezgodan udarac u glavu je dobio golma Zvede - Popović. Koji se nakon par trenutaka podigao sa zemlje i nastavio meč.

FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages
67. minut

 

Neverovatan promašaj Olajinke koji je promašio čitav gol sa 4,5 metara.

65. minut

 

Izmena i kod gostiju, Vujanović je izašao, a Petrović ušao.

64. minut

 

Gejlor Kanga je zbog nesmotrenog starta dobio žuti karton.

63. minut

 

Dvostruku izmena u redovima domaćina - Mirko Ivanić je zamenio Jovana Šljivića, a Radojević Rodića.

 

62. minut

 

Kanga je izveo korner sa leve strane, lopta je posle intervencije domaćih stigla do Rodića, koji ju je poslao visoko u vazduh i, na kraju, izbacio sa terena.

FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages
55. minut

 

Ponovo korner i ponovo je loptu u 16 metara poslao Kanga, međutim bez veće opasnosti po gol gostiju.

52. minut

 

Navijači Zvezde priredili bakljadu na tribini.

50. minut

 

Korner za Zvezdu, loptu je u peterac poslao Kanga i onda je došlo do velike gužve u šesnaestercu gostiju. Fudbaleri Crvene zvezde nisu mogli da kombinuju od velikog broja igrača, akcija se otegla ali je lopta na kraju stigla do Spajića, koji ju je bez razloga opaučio i poslao daleko iznad gola.

46. minut

 

Počelo je drugo poluvreme.

FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages

Prvo poluvreme, C. zvezda - Voždovac 2:0

45+2. minut

 

Kraj prvog poluvremena.

45. minut

 

Prvo poluvreme je produženo za dva minuta.

44. minut

 

Fudbaleri Voždovca su prodrli po levoj strani, ubacili loptu u peterac gde ju je Popović kratko odbio. Lopta je došla do Bogdana Jočića, koji je nije najbolje zahvatio pa je ova šansa otišla u nepovrat.

FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages
43. minut

 

Jovan Šljivić je dobio žuti karton posle starta na polovini terena kojim je prekinuo kontru Voždovca.

42. minut

 

Posle centaršuta Bukarija sa desne strane, lopta je došla do Olajinke, koji je sa 6,7 metara pogodio u odlično postavljenog Katića. U nastavku akcije Zvezda je izborila korner ali su se gosti relativno lako odbranili.

41. minut

 

Nakon lošeg ispucavanja Popovića, lopta je došla do Neškovića koji je probao sa nekih 25 metara, ali je njegov oštar udarac završio preko gola.

FOTO: Tanjug/Marko Đoković
36. minut

 

Zoran Popović je dva puta spasio gol Crvene zvezde u istom napadu. Voždovac je imao kolosalne šanse ali je čuvar mreže crveno-belih skinuo praktično dva zicera.

34. minut

 

Katić loše izboksovao loptu, ona se odbila do ivice šesnaesterca gde je Bukari pokušao da je zahvati makazicama ali njegov udarac nije bio precizan.

31. minut

 

Raspoloženi Olajinka je probio po levoj strani, uputio snažan udarac ali je lopta pogodila prečku i odbila se do gostujućih igrača koji su brzo otklonili opasnost.

FOTO: Tanjug/Marko Đoković
28. minut

 

Nakon prodora po desnoj strani, Bukari zalomio Katića, ali je mogao samo da centrira do Olajinke koji je sa 7,8 metara pokušao makazicama, međutim lopta je prešla visoko preko prečke.

25. minut

 

Novi korner za domaće, Kanga je poslao loptu u peterac, ali siguran je bio Katić.

16. minut

 

Goooool! Piter Olajinka uvećao vođstvo Zvezde na 2:0.

13. minut

 

Nakon sudara glavama Đuričića i Bukarija, deblji kraj je izvukao igrač Voždovca koji je zbog krvarenja morao van terena.

9. minut

 

Gooool! Pogotkom Milana Rodića Crvena zvezda povela je 1:0.

3. minut 

 

Posle sudara Lazar Nikolić je ostao na zemlji i morala je da reaguje medicinska služba. Na sreću, fudbaler Zvezde je prošao bez povreda.

2. minut

 

Voždovac je pripretio već u sledećem napadu, ali je udarac napadača gostiju je završio pored gola.

1. minut 

 

Domaćin je već u prvom napadu izborio korner, ali u nastavku akcije fudbaleri Voždovca rutinski odbranili.

1. minut

 

Utakmica je počela.

Uoči meča

Nakon jesenjeg dela sezone, Zvezda je druga na tabeli sa bodom zaostatka u odnosu na vodeći Partizan.

U prvom delu sezone, Voždovac je u 5. kolu Superlige Srbije uspeo da savlada Zvezdu sa 3:2, a u jednom momentu je vodio sa velikih 3:0 golovima Burmaza, Neškovića i Teodorovića.

Crvenu zvezdu očekuje duel sa Voždovcem, neugodnom ekipom, a noge su još teške od priprema.

"Željno iščekujemo nastavak prvenstva, da pokažemo kvalitet i upustimo se u tešku borbu do kraja šampionata. Očekuju nas zahtevni mečevi odmah na početku, nijedna utakmica nije laka, ali sam optimista. U goste nam dolazi neugodan rival, možda od svih, sem večitog rivala, koji najmanje leži Zvezdi. Dva puta su nas dobili, i one godine na Krovu i sada u prvom delu. Imamo motiva, to je ekipa koja u kontinuitetu ima izgrađen stil igre. Znaju da igraju, puno su motivisani, očekuje nas težak meč. Očekujem da mi od starta budemo pravi, moramo od prvog minuta da krenemo da igramo na maksimumu. Nikad ne možete da znate u fudbalu, ali nema više prava na grešku", zaključio je Vladan Milojević.

Voždovac u prolećni deo sezone ulazi nakon promene na mestu šefa struke, taj posao je preuzeo Mitić koji ima tek 32 godine i postao najmlađi prvi trener u istoriji Superlige Srbije. Debi će imati baš protiv Zvezde na stadionu „Rajko Mitić“.

"Za svakog trenera i igrača su utakmice protiv dva srpska najtrofejnija kluba uvek idealna prilika za dokazivanje, pa će tako i ovaj meč biti motiv za moju ekipu i mene da se pokažemo u što boljem svetlu", izjavio je Nikola Mitić.

Standings provided by Sofascore

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()