Večiti derbi bez pobednika: Zvezda igrala "viktorije" pred golom Partizana, ali uzela samo bod

Ni posle 24. kola Superlige Srbije situacija u vrhu tabele se nije promenila

09.03.2024. 19:05
  • Podeli:
večiti derbi, fk crvena zvezda, fk partizan - 9 mart 2024 - Dusan Milenkovic ATAImages (4)-65ec9c20e1e1b.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Najveći praznik srpskog fudbala završen je, može se reći, praznično i za Zvezdu i za Partizan jer je svako dobio ponešto - "večiti rivali" su podelili bodove na Marakani igrajući 2:2 - pa je i posle 24. kola Superlige Srbije na tabeli ostala ista meta, isto odstojanje. Crveno-beli su, doduše, imali više razloga za nezadovoljstvo, jer su bili bolji rival, ali to mora da se pokaže i po broju lopti ubačenih u mrežu, a ne po broju propuštenih prilika.

Zvezda je povela golom Uroša Spajića u 44. minutu, a izjednačenje Partizanu doneo je Mateus Saldanja u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Odmah na startu drugog poluvremena gosti su došli u vođstvo, kada je u 49. minutu Aldo Kalulu pogodio za preokret (1:2), da bi poravnanje rezultata usledilo posle gola Šerifa Ndiajea u 67. minutu. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat 172. "večitog derbija".

Prvu šansu na utakmici imala je Zvezda u sedmom minutu. Mirko Ivanić je centrirao u šesnaesterac gostiju, a Marko Stamenić je sa oko osam metara šutirao pored gola. Samo dva minuta kasnije nova velika prilika za crveno-bele. Ndiaje je šutirao iskosa sa leve strane, a siguran je na golu Partizana bio je čuvar mreže crno-belih Aleksandar Jovanović.

Partizan je prvu priliku za gol imao u 14. minutu preko Svetozara Markovića, a dobro je intervenisao golman domaćeg tima Omri Glazer, koji je izbacio loptu u korner. Izabranici Vladana Milojevića su nastavili sa napadima, a u 16. minutu novu priliku za domaći tim nije iskoristio Osman Bukari.

Gelor Kanga je u 22. minutu šutirao iz slobodnog udarca sa oko 18 metara, a lopta je završila u korneru pošto je pogodila živi zid Partizana. Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Dragović morao je zbog povrede da napusti igru u 30. minutu, a na teren je ušao Naser Điga.

Ivanić je u 37. minutu pogodio stativu. Vođstvo domaćem timu doneo je Spajić u 44. minutu. Samo dva minuta kasnije izjednačio je Saldanja.
Rezultatom 1:1 je završeno prvo poluvreme.

Usledio je potpuni šok za crveno-bele početkom drugog poluvremena, kada je posle brze kontre Kalulu doveo Partizan u vođstvo u 49. minutu. Zvezda se brzo trgla, nastavila da napada i kao rezultat bolje igre stiglo je i izjednačenje u 67. minutu, kada se pred golom crno-belih najbolje snašao Ndiaje.

Partizan je u 74. minutu ostao sa igračem manje, Severina je dobio dva žuta kartona u roku pet minuta. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da domaći dođu do celog plena - Crvena zvezda je nastavila da napada i promašuje velike šanse, izabranici Igora Duljaja su se odlično branili, pa je 172. "večiti" derbi završen bez pobednika.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()