Vejn Runi: Ronaldo je predosadan, a Ferdinand arogantan

Odbio je Fergusonov prvi poziv jer je kao tinejdžer želeo da igra za Everton

28.03.2022. 16:18
  • Podeli:
Vejn Runi Foto Isaac Parkin Newscom Pixsell-1663685983251.webp Foto: Isaac Parkin/Newscom/Pixsell

Nekadašnji igrač Mančester junajteda, danas trener Derbi Kauntija, Vejn Runi uvek je odudarao od ekipe. Nekada zbog svoje mladosti, češće zbog svog ponašanja, a ovog puta je uradio ono što bi se retko koji sportista usudio – javno je govorio o svom treneru i saigračima iz Junajteda, naravno iskusnijim i starijim.

Niko od svih pomenutih zvezda nije ostao pošteđen Runijevog podsmeha, onog okrutnog engleskog,  na ekskluzivnoj večeri crnih kravata u Mančesteru.

Kristijano Ronaldo

Prisećajući se igranja sa Kristijanom Ronaldom, engleski golgeter je rekao: 

“Kristijano je bio tako dobar i tako j****o dosadan u isto vreme. Sada verovatno nije tako dobar, ali je verovatno dosadan kao ranije”.

Runi je spremno dočekao i podsećanje dag a je isti taj Ronaldo, saigrač iz Mančestera, izbacio sa Svetskog prvenstva 2006. 

“Nisam imao nikakvih problema sa Kristijanom. Razgovarao sam sa njim u tunelu. Rekao sam mu: Nemam problema sa tim da me izbaciš. Ja sam Englez, on je Portugalac. Kad igramo, briga me za njega. On nije moj drug. Ali kada završimo utakmicu, ponovo smo drugovi”.

Rio Ferdinand

Zajedno su Rio Ferdinand i Vejn Runi igrali na Old Trafordu. Razlika je u godinama, ali su se dobro poznavali.

“Rio je vrhunski igrač, ali je samo arogantan. U Mančester junajtedu dobijate mnogo novca da pošaljete loptu u mrežu, pa samo uradite to. Rekao sam: Radi svoj posao, daj mi loptu, daj Ronaldu loptu. Prestani da stojiš tu i da se petljaš. Rio je vrhunski momak, ali je ponekad zaboravljao da je defanzivac“, rekao je Runi.

Aleks Ferguson

Vejn Runi je u dresu Mančester junajteda osvojio pet pehara Premijer lige, po jedan u Ligi šampiona, Ligi Evrope, Svetskom klupskom prvenstvu i FA kupu, tri u Liga kupu i četiri u Komjuniti šildu, a dao je 253 gola na 559 utakmica. On je postao istinska legenda Mančester junajteda, ali je malo falilo da ne zaigra na „Old trafordu”.

Ser Aleks Ferguson je želio da me dovede u Junajted kada sam imao 14 godina. Razgovarao je telefonom sa mojim roditeljima. Rekli su mi: Aleks je na telefonu, Mančester junajted želi da te dovede. Rekao sam im: Recite mu da od***e. Želim da igram za Everton”, otkrio je Runi u ovom razgovoru za „San”.

Bila je reč o jednom od najtalentovanijih igrača Engleske, koji nije promakao oku legendarnog Fergusona. Upornost iskusnog znalca se ispaltila jer je baš taj dečak Vejn Runi stigao na “Teatar snova” dva meseca pre 19. rođendana.

“Kako je vreme odmicalo, zna sam da moram da igram za Aleksa Fergusona. Razlog zašto sam potpisao za Junajted bio je samo Ferguson”, istakao je Runi koji je sa 16 godina debitovao za Everton, dve sezone kasnije preselio se u Mančester junajted i tamo ostao punih 13 godina, do 2017.

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()