Velika tuga u Italiji: Preminuo generalni direktor Fjorentine

Nije izdržao posle srčanog udara

19.03.2024. 19:01
  • Podeli:
Džo Barone-65f94119e74ac.webp Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP/Tanjug

Izvršni direktor Fjorentine Đuzepe Džo Barone preminuo je dan pred 58. rođendan, saopštio je italijanski klub.

"Sa velikim bolom i tugom klub obaveštava javnost da je preminuo Džo Barone – jedan od glavnih ljudi ovog kluba, čovek koji je obeležio modernu istoriju Fjorentine. Nikada neće biti zaboravljen. Đuzepe je preminuo u utorak u bolnici "San Rafaele" u Milanu nakon što je u nedelju doživeo srčani udar", piše u saopštenju kluba iz Firence.

Džo je bio na intenzivnoj nezi bolnice u Milanu otkako mu se slošilo u nedelju, a potom je u utorak preminuo od posledica srčanog udara koji je doživeo.

Otkako se razboleo, uz njega su u bolnici bili i sportski direktor kluba sa Artemio Frankija Danijele Prade, baš kao i trener Vićenco Italijano, članovi prvog tima i ostali.

Utakmica 28. kola između Atalante i Fjorentine je odložena.

Barone je bio desna ruka vlasnika kluba preminuo i bio zadužen za veliki broj zadataka – od transfera, do vođenja omladinskog pogona,a u klub je stigao u novembru 2019. godine. 

Rođen je na Sicijili, ali je uzeo američko državljanstvo jer je veći deo života proveo u Njujorku.

Po zanimanju bankar, od 2. novembra 2019. godine radio je u Fjorentini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()