Veliki uspeh Orlova: Fudbaleri Srbije u A diviziji Lige nacija

Fantastičnom, timskom, igrom reprezentativci Srbije su slavili u Oslu i nisu dali domaćinu ni na trenutak da se raduje

27.09.2022. 22:47
  • Podeli:
20220927_214752-1664308160913.webp Foto: FS Srbije

Srbija je sledeće sezone u A diviziji Lige nacija, ali i u drugom šeširu za kvalifikacije koje vode ka Evropskom prvenstvu 2024.  Do ovog velikog uspeha fudbaleri Srbije su stigli fantastičnom igrom u Oslu, u utakmici odluke za lidersku poziciju u grupi tim Dragan Stojkovića Piksija je nadigrao selekciju Norveške i slavio sa 2:0 (1:0).

U finišu prvog poluvremena prvi je mrežu Norveške zatresao Dušan Vlahović, kada je loptu posle centaršuta poslao kroz odbranu domaćina i noge njihovog golmana - igrao se 43. minut i na semaforu je zasvetlelo 0:1.

Sa odmora su se Orlovi vratili raširenh krila, puni samopouzdanja, jer su od prvog trenutka duela igrali po unapred dogovorenim pravilima iz svlačionice - otvoreno, bez straha i ofanzivno. 

Nije prošlo ni deset minuta igre u drugom delu meča, a Aleksandar Mitrović je uvećao prednost i upisao svoj 50. gol u nacionalnom dresu. Do ove prilike došao je jer mu je fantastično asistirao Ivan Ilić, koji je odličnu loptu primio od Dušana Vlahovića. Inače Ilić je na ovom meču dobio ulogu da zameni, zbog parnih kartona odsutnog, Sergeja Milinkovića - Savića i odigrao je na vrhunskom nivou, bez zamerki.

Bila je to uigrana i atraktivna akcija srpskog tima koja je ulila još više vere navijačima da ovaj tim neće ići u Katan na Svetsko prvenstvo reda radi.

Norveška se nije videla ni u nastavku meča. Dok je Srbija nizala šanse i igru uglavnom održavala u svom napadu, domaćini, sa slabo vidljivim Erlingom Halandom (dve prilike mu je odbranio golman Vanja Milinković Savić), su se žalili na grubu igru gostiju i faulove. Ni sudija nije mnogo mario na žalbe.  

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()