Veliko delo Nemanje Vidića: Nije zaboravio preminulog prijatelja i njegovu porodicu

Ceo život živo daleko od upaljenih kamera, ali se o njegovim gestovima uvek priča

26.11.2023. 10:33
  • Podeli:
Nemanja Vidić-63f4b8bfe55e1.webp Foto: Profimedia

Od kada je završio igračku karijeru Nemanja Vidić uglavom živi van očiju javnosti i daleko od upaljenih reflektora. Jedini izlet u centar pažnje imao je kada se kandidovao za predsednika FSS, ali se iz trke u zadnji čas povukao i vratio u svoj ritam života. 

Jedan od najboljih fudbalera Srbije, ikada, ovih dana je na stranicama portala zbog svog, ranije, ne ispričanog humanog dela. Nije želeo da se o tome piše, ali je priča, posle mnogo vremena, postala viralna. 

Gubitak druga u trenu

Vidić je stigao u Beograd 2000. godine, kada je postao igrač Crvene zvezde. Odmah po dolasku na "Marakanu" našao je druga - Vladu Dimitrijevića... Na žalost, prijateljstvo je ubrzo prekinula Vladina iznenadna smrt (2001.) i zauvek ostavila prazninu u Nemanjinom srcu.  

Tog kobnog 1. oktobra 2001. godine, igrači Zvezde imali su lakši trening i na pred kraj rada desila se tragedija - Dimitrijević se srušio na zemlju. Sa tribina na teren strčao je, tada predsednik kluba, Dragan Džajić, a tu su bili i članovi lekarske ekipe koji su uspeli igrača da zadrže u životu do dolaska hitne pomoći. Na putu do Urgentnog centra Vlada je preminuo, piše "Sportal" koji je prvi objavio priču o kasnijem delu Nemanje Vidića. 

Nemanja Vidić je posle tog događaja, kada je napravio svoju karijeru, pozvao Vladinog oca Nedeljka i rekao mu da otvori devizni račun.

Nedeljko Dimitrijević ga je poslušao... Kroz nekoliko dana je imao šta da vidi - 126.000 evra na svom računu. Čovek je pozvao Vidića da se zahvali, a Nemanja mu je samo dao savet da kupi stan u Beogradu uz napomenu da mu se obrati ako mu nedostaje još novca.

Otac pokojnog Vlade Dimitrijevića je poslušao savet Nemanje Vidića i kupio stan u Beogradu, simbolično u ulazu broj 15.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()