Vertikalno groblje - mesto na kom će Pele biti sahranjen 3. januara

Fudbalska legenda počivaće u Sao Paulu, u sobi s pogledom na Vilu Belmiro, koju je kupio tokom života

30.12.2022. 08:53
  • Podeli:
Memorial Pele-63ae953317e3f.webp Foto: Profimedia

Fudbalska legenda Pele preminuo je u bolnici "Albert Ajnštajn" u Sao Paulu 29. decembra, a sahranjen će biti 3. januara u prisustvu najbližih članova porodice na mestu koje je za života sam izabrao. Dan ranije biće održano bdenje u Vili Belmiro, stadionu fudbalskog kluba Santos u kom je Kralj proveo skoro celu svoju karijeru. 

Običaji i mesta sahrane u Brazilu su drugačiji nego u Evropi, pa većina za života obezbede prostor na kom će počivati. Tako je i Pele, tokom života, davne 2003. godine, kupio sobu u kojoj će biti sahranjen. To je posebno mesto, u "vertikalnom groblju", na devetom spratu sa pogledom na Vilu Belmiro. 

Baš ovo mesto i ovaj sprat Pele je pre 19 godina odabrao u čast svog oca koji je tokom svoje fudbalske karijere nosio dres sa brojem 9.

Zgrada "Memorijal Ekumensk nekropole" nalazi se na samo 850 metara od stadiona FK Santos, gde je Pele ponikao i odakle je pisao fudbalsku istoriju. 

Trostruki svetski šampion Pele stićiće do mesta svog večnog počinka u javnoj povorci u kojoj se očekuje prisustvo desetine hiljada ljudi, a u samom prostoru biće samo članovi njegove porodice. Ovaj događaj uživo će emitovati televizije širom Brazila.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()