Voša se pojačala: Junak Crvene zvezde stigao na klupu Vojvodine

Vukanović ima 31 godinu, rođen je u Bačkoj Palanci, a u Vojvodinu je stigao kao slobodan igrač

16.09.2023. 10:00
  • Podeli:
aleksa vukanović fk vojvodina (2)-6505610f97518.webp Foto: FK Vojvodina

Aleksa Vukanović i Norman Kembel novi su članovi Vojvodine, saopštio je fudbalski klub iz Novog Sada na zvaničnom sajtu.

Vukanović ima 31 godinu, rođen je u Bačkoj Palanci, a u Vojvodinu je stigao kao slobodan igrač po isteku ugovora sa katarskim Um Salalom.

On je profesionalnu karijeru počeo u ČSK Čelarevu, a potom je igrao za Bačku, Napredak, Crvenu zvezdu i kinesku Haku, pre kratke epizode u Kataru ove godine. Vukanović je potpisao ugovor na dve godine.

Ostao je posebno upamćen po golu u revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Jang bojsa na stadionu "Rajko Mitić" u 59. minutu za 1:0 za crveno-bele. 

Meč je završen 1:1, ukupno 3:3, posle čega je Zvezda drugi put uzastopno bila deo evropske elite na osnovu golova u gostima.

Norman Kembel (23) je stigao među "lale" iz Javora. Jamajčaninu je Vojvodina četvrti klub u Srbiji. 

On je pre Javora nastupao za Grafičar i Čukarički. Kembel je krilni napadač, a potpisao je ugovor na tri godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()