Vreme je za baraž: Poznato svih 12 selekcija koje će se boriti za plasman na EURO 2024

Baraž mečevi za plasman na EURO igraće se od 21. do 26. marta sledeće godine

22.11.2023. 07:43
  • Podeli:
Tan2023-11-1922201800_9 reprezentacija bih repka AP PhotoArmin Durgut-655da2d8398db.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Evropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je na zvaničnom sajtu imena 12 selekcija koje će se u martovskom baražu boriti za preostala tri mesta na Evropskom prvenstvu. 

Posle okončanja kvalifikacija poznata su imena 20 selekcija koje su obezbedile plasman na EURO, uz domaćina Nemačku. 

To su Srbija, Albanija, Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka, Danska, Engleska, Francuska,  Mađarska, Italija, Holandija, Portugal, Rumunija, Škotska, Slovačka, Slovenija, Španija, Švajcarska i Turska.

U baražu će igrati 12 selekcija koje su to pravo stekle plasmanom u Ligi nacija 2022/23. To su Bosna i Hercegovina, Estonija, Finska, Gruzija, Grčka, Island, Izrael, Kazahstan, Luksemburg, Poljska, Ukrajina i Vels.

Poznata su oba polufinalna para baraža Lige nacija C. To su Gruzija - Luksemburg i Grčka - Kazahstan, a jedna od te četiri selekcije će na EURO.

Kada je reč o stazi A, tu se za sada zna da će Poljska i Estonija biti jedan polufinalni par, dok će Velšani biti domaćini svog polufinala sa Finskom, Ukrajinom ili Islandom.

U stazi B se zna samo da će Izrael odigrati protiv Ukrajine ili Islanda, dok Bosna može da ide na Ukrajinu ili Finsku.

Finska, Ukrajina i Island će posle žreba saznati ko će u baraž Lige nacija A protiv Velsa, a ko u baraž Lige nacija B protiv Izraela, odnosno Bosne i Hercegovine.  

Ono što se sigurno zna je da će sve tri selekcije biti gosti u polufinalnim mečevima. Posle žreba za pozicije navedene tri selekcije u baražu, biće održan i žreb koji će odrediti domaćine finalnih mečeva u sva tri plej-ofa.

Baraž mečevi za plasman na EURO igraće se od 21. do 26. marta sledeće godine, a termini svih utakmica biće određeni naknadno, kad budu kompletirani svi parovi. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()