Vreme je za revanš mečeve: Ko prolazi dalje iz Maradoninog derbija, može li Porto da izdrži?

Za Ćavija susret sa Napolijem je najvažnija utakmica sezone

12.03.2024. 13:00
  • Podeli:
Logo Lige šampiona foto UEFA.jpg Foto: UEFA

 Fudbaleri Barselone na "Kamp Nou" od 21 sat dočekuju Napoli u revanš meču osmine finala Lige šampiona.

U prvoj utakmici na stadionu "Maradona" osmine finala Lige šampiona, koji je odigran 21. februara u Italiji, rezultat je bio 1:1.

"Očekuje nas najvažnija utakmica ove sezone. Motivisani smo i uzbuđeni. Nadam se da će naši navijači da imaju magičnu noć. Imamo priliku da se posle četiri godine plasiramo u četvrtfinale. Igramo pred našim navijačima, imamo kadrovskih problema, ali to ne bi trebalo da nam bude izgovor", istakao je trener Barselone Ćavi Ernandez.

"Protiv Torina je ceo tim odigrao odličan timski meč, jasno je da je Kvara odigrao odličan meč, popravili smo neke stvari. Nedostajala je samo pobeda, ali sam veoma zadovoljan utakmicom. Protiv Barselone je vrlo važan izazov", poručio je trener Napolija Frančesko Kalcona.

Utakmica u Italiji završena je 1:1. Jedini pogodak za Barselonu postigao je Robert Levandovski u 60. minutu, a strelac za Napolitance bio je Viktor Osimen u 75. minutu.

Što se tiče međusobnih duela, Barselona je neporažena protiv Napolija u poslednjih  pet susreta (dve pobede, tri remija).

Može li Arsenal da nadoknadi deficit iz Portugala

Fudbaleri Arsenala na "Emiratima" od 21 sat dočekuju Porto u revanš meču osmine finala LŠ. Portugalski klub je u prvom meču, koji je odigran 21. februara, slavio sa 1:0. 

"Znamo da nas čeka duga utakmica. To je Liga šampiona i morate biti spremni za ovakve utakmice. Sigurno ćemo morati da doteramo nekoliko stvari da bismo generisali mnogo više nego što smo uradili u Portu. To je prilika koju imamo. Pred našim ljudima, na našem stadionu, tih 90 minuta", istakao je trener Arsenala Mikel Arteta.

"Ne plašimo se Arsenala", jasno je poručio trener Porta Serđo Konsisao.

"Tobdžije'' igraju protiv tradicije koja nalaže da gotovo sigurno ispadaju kada izgube prvi susret u dvomeču, pošto je to bio slučaj u čak devet od poslednjih deset puta, ali, takođe je zanimljivo i to da jedini put kada su uspeli da preokrenu zaostatak protivnik im je bio upravo Porto, u sezoni 2009/10 kada su ujedno i poslednji put igrali četvrtfinale najjačeg evrospkog takmičenja.

Sa druge strane, pošto su Benfika i Braga već završili svoje učešće u Ligi šampiona, čast portugalskog fudbala u najelitnijem evropskom takmičenju brani Porto koji se šesti put u poslednjih sedam sezona plasirao u nokaut fazu takmičenja.

Zanimljivo je da kao i Arsenal, Porto takođe igra protiv tradicije, jer od kada je 2004. na putu ka čuvenoj tituli prvaka Evrope savladao Mančester junajted, nikada nakon toga nije eliminisao englesku ekipu - iz Lige šampiona izbačeni su sedam puta zaredom od Premijerligaških timova.

Što se tiče forme ekipe, trijumf nad ''tobdžijama'' dao je vetar u leđa ''lavovima'' koji su nakon Lige šampiona ostvarili tri pobede u domaćem prvenstvu, od kojih se najviše ističe ''demoliranje'' večitog rivala Benfike na ''Dragau'' sa 5:0.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()