Vrhovni sud preispituje oslobađajuću presudu: Alonso utajio porez ili ipak nije?

Duhovi iz prošlosti se ne smiruju

15.10.2023. 11:48
  • Podeli:
Ćabi Alonso-64cd07b71ee15.webp Foto: Profimedia

Dok španskog trenera Ćabija Alonsa u Nemačkoj, odnosno Bajeru iz Leverkuzena, dižu u nebesa jer im je doneo rezultate o kakvima su sanjali, kod kuće u Španiji mu razmatraju žalbu Državnog tužilaštva na kaznu kojom je potvrđena druga oslobađajuća presuda u slučaju u kom je optužen za malverzaciju oko dva miliona evra iz perioda kada je bio igrač, između 2010. i 2012. godine.

Sudski put u slučaju Alonsa bio je dug: Pokrajinski sud u Madridu ga je oslobodio, ali je tužilaštvo naložio da se suđenje ponovi. Sud ga je ponovo oslobodio optužbi, a Viši sud je, nakon ponovnih žalbi Tužilaštva, potvrdio oslobađajuću presudu.

Žalba od strane države je ponovo uložena, ovoga puta pred Vrhovnim sudom, koji će doneti konačnu presudu o ovom slučaju.

Alonso, koji je karijeru počeo u Real Sosijedadu, a kasnije igrao za Liverpul, Real Madrid i Bajern Minhen, bio je poreski obveznik u Španiji i plaćao je porez na dohodak fizičkih lica 2010, 2011. i 2012. godine, ali se tereti da nije prijavio sve prihode. Konkretno optužuju ga da je utajio zaradu od njegovih prava na imidž jer je sav priliv novca preneo na kompaniju sa sedištem na Madeiri (Portugal).

Alonso je, prema mišljenju suda, "postupio u skladu sa zakonom”.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()