Zalog za budućnost: Crvena zvezda potpisala ugovore sa četvoricom mladih fudbalera

Saradnju sa crveno-belima su produžili Tošić i Stojković, a prve profesionalne ugovore potpisali su stavili Ivković i Baucal

17.10.2024. 16:54
  • Podeli:
marakana delije-66d34a542fde3.webp Foto: Bane T. Stojanovic/ATAImages

Fudbalski klub Crvena zvezda potpisao je danas ugovore sa četvoricom mladih igrača iz Omladinske škole "crveno-belih".

Davorin Tošić, koji je rođen 2007. godine, produžio je ugovor sa Zvezdom, kao i Strahinja Stojković, koji je takođe rođen 2007. Tošić igra na poziciji ofanzivnog veznog fudbalera, dok je Stojković desni bek.

Prve profesionalne ugovore sa Zvezdom potpisali su članovi kadetske selekcije Ognjen Ivković i Strahinja Baucal.

Ivković je rođen 2008. godine i igra na poziciji desnog beka i štopera. Baucal je rođen 2009. godine i igra na poziciji štopera.

"Svaki potpis i obnova ugovora su važni za našu akademiju. U poslednje vreme dosta igrača iz Omladinske škole prelazi u prvi tim Crvene zvezde. Veoma smo srećni kada momci debituju i nastupaju za seniorski sastav. Primer je Andrija Maksimović, koji je nedavno debitovao za A selekciju reprezentacije Srbije. U četvoricu fudbalera koji su danas promovisani imamo beskrajno poverenje. Sa Stojkovićem i Tošićem smo produžili ugovor, oni su standardni reprezentativci naše zemlje. Verujemo u njihov kvalitet i smatramo da će u narednom periodu Crvena zvezda imati benefite od partija u prvom timu", rekao je direktor Omladinske škole Crvene zvezde Nikola Jelić, preneo je zvanični sajt kluba.

"Ivković, koga smo angažovali iz Brodarca, je danas postao profesionalac. Ima svetlu perspektivu, jer igra podjednako dobro na pozicijama desnog i centralnog beka. Takođe, redovno igra za nacionalni tim, a očekujemo da i ove i naredne godine bude važna karika u našoj akademiji. Najmlađi u ovoj grupi je Baucal, jedan od najtalentovanijih defanzivaca u regionu u generaciji 2009. Stigao je u naše redove iz Vojvodine, samim tim što igra za godinu dana stariju generaciju pokazuje veliku perspektivu. Zadovoljni smo kako se adaptirao na klub i Beograd i očekujemo da raskošan potencijal podigne na viši nivo", poručio je Jelić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()