Žan Luj Gase dobio otkaz tokom takmičenja: Kao domaćin nije dobro vodio tim na Afričkom kupu nacija

Obala Slonovače se nalazi na trećem mestu na tabeli

25.01.2024. 19:00
  • Podeli:
Žan Lui Gase-65b21e9cc4ecd.webp Foto: AP Photo/Sunday Alamba/Tanjug

Fudbalski savez Obale Slonovače (FIF) saopštio je da Francuz Žan-Luj Gase više nije selektor reprezentacije ove zemlje, prenosi AP.

U saopštenju se navodi da je Gase otpušten zbog loših rezultata na Kupu afričkih nacija, koji se održava u Obali Slonovače. Ova selekcija je pobedila Gvineju Bisao 2:0, a potom je poražena od Nigerije (0:1) i Ekvatorijalne Gvineje (0:4).

Obala Slonovače se nalazi na trećem mestu na tabeli grupe A sa tri boda i još ima šanse da se plasira u osminu finala Kupa afričkih nacija.

"Ugovori selektora Gasea i njegovog pomoćnika Printana raskinuti su zbog loših rezultata", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Obale Slonovače.

AP ističe da je Gase pre dva dana navodno ostavku podneo predsedniku FIF-a Jasinu Idrisu Dijalu posle poraza od Ekvatorijalne Gvineje.

Selekciju Obalu Slonovače će u narednom periodu privremeno da predvodi bivši reprezentativac ove zemlje Emerse Fae.

Plasman u osminu finala Kupa afričkih nacija izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()