"Zaslužili smo pobedu": Selektor Orlova zadovoljan posle Švajcarske, ali otkrio i loše vesti

Srbija će u Ligi nacija za tri dana gostovati selekciji Španije

13.10.2024. 08:07
  • Podeli:
dragan stojković piksi, 12 okt 2024 - TANJUG VLADIMIR ŠPORČIĆ-670b60f53e18e.webp Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je večeras da je njegov tim zasluženo pobedio Švajcarsku u Ligi nacija i dodao da će Saša Lukić najverovatnije zbog povrede pauzirati oko mesec dana. Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u Leskovcu selekciju Švajcarske 2:0 u meču trećeg kola grupe A4 Lige nacija.

Stojković je na konferenciji za medije saopštio i loše vesti, potvrdivši da je Saša Lukić povredio desno rame.

"Došlo je do istegnuća ligamenta desnog ramena. Prema nekoj proceni možda mesec dana pauze. To je ono što znamo sada. U jednoj lepoj večeri za nas desilo se i to, ali moramo da prihvatimo. Znaćemo više kada doktori budu dali dijagnozu", rekao je Stojković.

On je ponovio da je Srbija zasluženo pobedila Švajcarsku.

"Utakmicu su odlučila ta dva gola, oni se računaju. Nebitno je kad ih postignete, bitno je da ih postignete. Generalno mislim da smo odigrali jednu takmičarsku utakmicu, znali smo protiv koga igramo. Ovih nekoliko dana koliko smo zajedno radili smo na tim stvarima, da budemo što spremniji, da budemo na nivou", naveo je selektor Srbije.

"Mislim da smo pokazali neke stvari koje mene zaista raduju, a to je jedna borbenost. To je odgovornost svih igrača. Jedan respekt prema onome što dogovaramo, radimo i treniramo. Postignuta dva gola, neke šanse koje smo uspeli da kreiramo, ostavljaju dobar utisak", dodao je Stojković.

On je potom pohvalio navijače na stadionu u Leskovcu.

"Lepo veče za nas, za sve ljude koji su došli na stadion. Narod voli pobede, ja to znam, zaista smo želeli da dođemo do pobede i uspeli smo u tome", istakao je selektor Srbije.

Stojković je prokomentarisao izmenu koju je izvršio na poluvremenu. Luka Jović je ušao u igru umesto Marka Grujića.

"To je stvar za analitičare da se bave time i da daju svoja mišljenja, ali bitno je ono što ja mislim i kako ja vidim utakmicu. Znate kako - igramo sa ekipom Švajcarske koja je mnogima pravila probleme, mnoge velike ekipe su bile poražene od njih. Oni su jedna izvanredna ekipa sa puno iskustva i dobrih igrača i mogu da kažem da su u posedu lopte jedni od vodećih u Evropi. Mi smo to znali", istakao je selektor Srbije.

Stojković je naveo da je Srbija bila strpljiva na utakmici sa Švajcarskom.

"Promena je došla kao ideja, ja sam znao već negde u 35. minutu da ćemo to uraditi, samo sam čekao 45, jer nije u redu da ranije menjam. Video sam kao jednu ideju da Mitrović dobije malo više pomoći, jer je bio dosta izolovan, što je na kraju krajeva i jedan taktički deo kada igrate sa jednim napadačem", rekao je Stojković i nastavio:

"Želeli smo da pored tog vođstva od 1:0 dođemo brzo i do drugog gola, to je taj neki trenerski rizik, osećaj koji sam ja tako video i tako odlučio i mislim da je šteta što Luka nije postigao gol jer je bio u dve zaista mrtve šanse. Ali dobro, to je tako, doći će golovi i sa njegove strane. Verujem u to".

On je istakao da je bio nezadovoljan stanjem terena u Leskovcu.

"Podloga nije bila u savršenom stanju, to je istina. Kada dve ekipe izađu na teren isti su uslovi za sve. Prosto je tako, mogu da kažu šta hoće, ali iskreno govoreći nisam video nikakav problem za Švajcarce da igraju dobar fudbal, jer su to i uradili. Na kraju, mi smo pobedili, posebno u drugom poluvremenu smo igrali veoma agresivno i direktno, i zato smo pobedili. Ali da, ako pogledate uslove u Ženevi, tamo je još i gore! Ali ovo je samo jedna utakmica", dodao je Stojković.

Srbija će za tri dana gostovati selekciji Španije.

"Letimo za Malagu, pa ćemo doći za Kordobu, pa ćemo na miru da pripremimo utakmicu, imaćemo dovoljno vremena. Letimo oko podneva, tako da ne moramo da hvatamo 'pekarski avion'. Nije mi drago kada izgubim igrača zbog povrede, Lukić je važan šraf, moramo da pronađemo zamenu, Grujić je odigrao 45 minuta, Mitrović odigrao 70 minuta, želja je bila da ga odmorim", rekao je Stojković.

On je istakao da je obaveza igrača da na svakom meču pruže maksimum.

"Kada nosite dres reprezentacije, normalno je da imate odgovornost i obavezu, ljudi i mediji koji dođu na stadion, ne interesuje vas da li ćemo izgubiti ili pobediti. U ovom danu, u ovim proverama, svaka je važna, naša obaveza je da dajemo maksimum, da iz utakmice u utakmicu osvajamo bodove, pa će se na kraju podvući crta i videti gde smo. Drago mi je da je ova utakmica bila takmičarska, baš dobra i da smo pokazali karakter jedan, timski duh, da smo pokazali da bez obzira na momente kada je kroz posed Švajcarska dominirala, da nismo gubili glavu, da smo znali da ćemo da dođemo do daha i da ćemo da ugrožavamo. Treba biti pametan, inteligencija je jako bitan faktor, ne treba biti glup", istakao je Stojković.

Na utakmici protiv Švajcarske debitovao je Andrija Maksimović, koji je u 74. minutu zamenio Aleksandra Mitrovića.

 "Izmena nije bila ciljana, nego kao što sam rekao, želeo sam da posle onakvog gola, da čovek treba dobije otvoreni aplauz od svih, a i da se odmori. Imamo još jednu jako bitnu utakmicu za tri dana, to je jedna koincidencija, samo je falilo da mu da traku. Onda bi to bilo baš onako. Onda bih morao i to da objašnjavam, šalim se", naveo je Stojković.

Selektor Srbije je istakao da ima apsolutno poverenje u Strahinju Pavlovića.

"Ono što pokazuje, zajedno sa ostalim igračima, on je neko ko zaista igra... Počeo je da igra pametno. 'Ajde borbenost, fizička sprema, ideje, požrtvovanost - sve je to u redu, ali počeo je i pametno da igra. Čini mi se da nema više nekih onih izleta u prostor kada se izgubi lopta pa onda kažnjavaju protivnici. Drago mi je zbog njega, on je igrač koji ima moje poverenje. Neka ostane svoj", istakao je Stojković.

Stojković je na kraju rekao da Srbija mora da da maksimum protiv Španije.

"Moramo da damo sve od sebe, radujem se utakmici. Raduje me što igramo sa najboljom ekipom u Evropi, pa ćemo videti. Momci ne bi trebalo da se opterećuju imenima, nego da prate svoj instinkt i da daju sve od sebe. Nemamo toliko vremena, ali dovoljno da sagledamo u kakvom stanju su igrači. Moguće da će doći do nekog osveženja", zaključio je Stojković, koji je zahvalio navijačima u Leskovcu na podršci protiv Švajcarske.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()