Zašto je sin Zlatana Ibrahimovića odabrao da zaigra za Švedsku, a ne za Bosnu i Hercegovinu?

Ide očevim stopama na svakom koraku.

02.10.2024. 14:00
  • Podeli:
maksimilijan ibrahimovic-66fd35b5ec973.webp Foto: Sportimage Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Fudbalski savez Švedske u utorak je objavio informaciju da će za mlađe selekcije te zemlje nastupati Maksimilijan Ibrahimović, stariji sin čuvenog Zlatana Ibrahimovića, koji ide očevim stopama na svakom koraku.

On je zajedno sa Jonom Melbergom, sinom čuvenog Olofa Melberga, dobio poziv da nastupi za selekciju do 18 godina na predstojećim okršajima protiv Japana i Sjedinjenih Američkih Država i tako razrešio dilemu za koji nacionalni tim će igrati, iako će to moći i da promeni do seniorskih dana.

Maksimilijan je nedavno potpisao prvi profesionalni ugovor sa Milanom, klubom u kom Ibrahimović trenutno pomaže stručnom štabu, ali i u kom je ostavio dubok trag.

U Italiju je došao 2022. godine iz švedskog Hamarbija, a ove sezone za ekipu koja nastupa u Primaveri postigao je četiri gola na šest mečeva, pa ni debi u prvom timu nije isključen do kraja aktuelne sezone.

Maksimilijan ima pravo nastupa i za Bosnu i Hercegovinu, ali i Hrvatsku prema svojoj baki, međutim računica je bila jasna i verovatno je i sam Zlatan odigrao bitnu ulogu, iako je tokom odrastanja živeo u nekoliko zemalja. Naravno i majka Šveđanka Helena Seger, poznate švedske glumice koja je od muža starija dvanaest godina i ima ih 54.

Tako je bio član i akademija Pari Sen Žermena i Mančester junajteda, za koje je nastupao njegov otac, a trenutno je u Milanu zajedno sa svojim bratom Vinsentom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()