Zašto se Mesi u Kataru rugao Van Galu: Sumnja se da je Agentinac imitirao svgo idola

Novi serijal otkrio razloge

04.01.2024. 12:48
  • Podeli:
leo_messi  reuters-1669115341180.webp Foto: Reuters

Gest Lionela Mesija na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. prema selektoru Holandije Luisu van Galu iznanadio je svetsku javnost. Kada je Argentinac ušao u verbalni sukob i ruganje iskusnom treneru, nakon gola u četvrtfinalu prvenstva, nikome nije bilo jasno odakle takva reakcija, ali otkriveno je godinu i nešto kasnije.  

U Netfliksovom novom serijalu "Kapiteni", otkrivena je pozadina Mesijevog nesvakidašnjeg slavlja. Ima nešto što nikada nije zaboravio Van Galu. 

"Pored Van Galovih komentara, još je nešto mučilo Mesija. Pre dvadesetak godina, Holanđanin je skoro uništio karijeru Mesijevog idola, Huana Romana Rikelmea. Nije mu dao da igra u Barseloni, a svaki put kada bi Rikelme postigao gol za Katalonce, slavio je tako što se rugao Van Galu. Mesi to nikada nije zaboravio", navodi se epizodi "Kapiteni".

Argentinci su u Kataru, posle bolje izvedenih jedanaesteraca, izbacili Holanđane i zakazali polufinale sa Hrvatskom. Savladali su i Kockaste, a u finalu i Francuze pa stigli do titule svetskih šampiona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()