Zbogom, Kralju: I nebo je za Peleom pustilo suzu na kraju

Kada je kovčeg sa Peleovim tijelom stigao pred Memorijalno groblje "Ekumenika", počela je da pada kiša. Simbolično, i nebo je zaplakalo za Kraljem na kraju

Autor: Dejan Marić
03.01.2023. 19:53
  • Podeli:
Pele sahrana groblje_Matias Delacroix AP Tanjug-63b465f63f61e.webp Foto: Matias Delacroix / AP / Tanjug

Legendarni brazilski as i po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, Pele, sahranjen je danas u svom Santosu, na devetom spratu vertikalnog groblja "Ekumenika".

Bila je to želja čuvenog Edsona Arantesa do Nascimenta, koji je tako želio da zauvek gleda na svoj grad i svoj stadion, gde je tokom neponovljive karijere pomerao granice i prepravljao almanahe najpopularnije planetarne igre.

Pele je po mnogo čemu bio jedinstven. Zaigrani dečak sa vječitim osmehom i jednom velikom ljubavlju - bubamarom, vrlo brzo je očarao svet. Još kao sedamnaestogodišnjak je pokorio planetu. Potom je još dva puta podizao fudbalski sveti gral, po čemu je jedini ikada.

O onome što je Kralj napravio kao igrač mogli bismo da pišemo još dugo. Umesto toga, neka omaž velikoj karijeri i velikom čoveku bude činjenica da je ujedinio i Brazil i planetu.

Navijači najvećih nacionalnih klubova zajedno su se opraštali od legende. Ljudi sa svih krajeva sveta došli su u Santos da kažu poslednje zbogom. Klicali su mu pevali, plakali... sve do trenutka kada je morao da krene na večni počinak.

Sprovod je ispratilo nekoliko stotina hiljada navijača. Među njima i Peleova majka Selest, koja je nedavno napunila 100 godina, i pred čijom kućom je povorka zastala.

I, kada je kovčeg sa Peleovim telom stigao pred Memorijalno groblje "Ekumenika", počela je da pada kiša. Simbolično, i nebo je zaplakalo za Kraljem na kraju.

Sahrana je završena ceremonijom kojoj su prisustvovali samo članovi uže porodice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()