Žena koja je zasenila sve na žrebu za EURO 2024: Ko je prelepa Ester Sedlaček?

Prva žena u FIFA video igrici

03.12.2023. 11:29
  • Podeli:
Ester Sedlaček-656c5289a607f.webp Foto: Profimedia

Kada se pojavila na pozornici velelepne dvorane filharmonije u Hamburgu, u kojoj se obavljao žreb za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024., Ester Sedlaček je osvojila pažnju većine. Sportska novinarka se pojavila u elegantnoj, dugačkoj, svetlucavo sivoj haljini, sa dugačkim slicem i otkrivenim ramenom, sa pokupljenom kosom u rep i od prve izgovorene reči, na besprekornom engleskom jeziku, rasula na sve strane svoj šarm.

Sedlaček je poznata u Nemačkoj, sa u subotu je upoznao i ostatak Evrope. 

Rođena je u Berlinu 1985. godine, a sa 16 godina se prvi put srela sa ocem, poznatim nemačkim glumcem Svenom Martinekom

Ester se od rane mladosti interesovala za medije, a kao voditeljak i reporterka radi od 2010. godine. Posle jednogodišnjeg stečenog iskustva na terenu odlučila je da se specijalizuje za sportsko novinarstvo i pobedila na konkursu Skaj kanala, na koji se prijavolo 2.700 muškaraca i žena. Brzo je od reportera stigla do komentatora utakmica, a potom je imala i svoju emisiju sa kolegom. 

Foto: Profimedia

Prva žena u FIFA video igrici

Svojim stavom, lepotom i znanjem privkula je i UEFA sektor za medije, pa su je angažovali za svoje prenose. Pratila je i mečeve Lige šampiona i Evrope. 

U fudbalskoj video igrici FIFA 21 igrala je kao terenski reporter, čime je postala prva žena komentator u seriji video igrica.

U novembru i decembru 2022. radila je sa Bastijanom Švajnštajgerom na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2022. kao voditelj pre i posle utakmica razgovora sa selektorom Nemačke Hansijem Flikom. Njihov rad na Svetskom prvenstvu ocenjen je izuzetno pozitivno. 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()