Znaju li šta rade: Kodro više nije selektor reprezentacije BiH

Klupu Zmajeva napušta posle samo dve utakmice

21.09.2023. 19:39
  • Podeli:
Meho Kodro-64fff79ece86f.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Neverovatne vesti stižu iz komšiluka - Meho Kodro više nije selektor fudbalske reprezetnacije BiH, a kormilo Zmajeva napušta nakon samo dve utakmice.

Nisu se ni stišale ovacije i euforija zbog dolaska novog stratega u fudbaski A tim, a već je došlo do rastanka. Kodro je na mesto selektora došao nakon Faruka Hadžibegića, iako se činio kao dugoročno rešenje, Zmajeve je vodio samo na dva meča i nakon poraza od Islanda, odlučeno je da neće više voditi svoj nacionalni tim.

U prvom meču tim BiH je teškom mukom pobedio Lihtenštajn u Zenici rezultatom 2:1, a onda je na Islandu, uprkos znatno boljoj igri, doživeo poraz golom u samom finišu i tako definitivno izgubio šanse da se na Evropsko prvenstvo plasirano direktno kroz kvalifikacije.

Zanimljivo, Kodro je i u drugom mandatu samo na dve utakmice vodio Zmajeve, kao što je to bio slučaj i u prvom.

Bogata karijera

Posle završetka bogate igračke karijere u kojoj je nastupao i za Barselonu, Kodro je prvi trenerski angažman imao 2006. u Real Sosijedadu kao asistent.

U januaru 2008. godine je postao selektor BiH, ali je selekciju vodio samo u dve prijateljske utakmice u kojima je zabeležio remi protiv Severne Makedonije (2:2) i poraz od Japana (3:0). Dobio je otkaz već u maju kada se pobunio što je Fudbalski savez BiH bez njegove saglasnosti dogovorio prijateljski duel s Iranom.

Nedugo nakon otkaza se vratio u Sosijedad gde je radio s mlađim kategorijama, a 2010. je preuzeo B tim ekipe iz San Sebastiana i vodio ga tri sezone.

Trener Sarajeva je postao u sezoni 2014/2015 i tamo se zadržao 17 utakmica.

Švajcarski Servete je vodio od decembra 2016. do marta 2018., a poslednji angažman, ujedno i najduži seniorski, imao je vodeći Lozan dve sezone, a bez kluba je bio od leta prošle godine.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()