Žota postao milijarder i prešao u islam: Prijatelj sve otkrio

Španac je u poslednje vreme boravio u Kuvajtu gde je bio oduševljen tretmanom, običajima i tradicijom

22.02.2024. 12:30
  • Podeli:
Žota-65d72d8aa099c.webp Foto: Profimedia

Nekadašnji španski fudbaler Hose Ignacio Peleteiro, poznatiji kao Žota (32), prešao je na islam. Ovo je otkrio njegov prijatelj iz Kuvajta Faisal Buresli u video snimku koji se pojavio na društvenim mrežama.

Od ovog španskog fudbalera su mnogi očekivali u Aston Villi kada su ga doveli. Igrao je za Brentford i Birmingem, kao i za B tim Real Madrida, pre nego što je prešao u Aston Vilu, ali je u slavnom klubu odigrao samo 16 utakmica i postigao jedan gol.

U 2022. godini završio je karijeru i investirao novac u poljoprivrednu tehnološku kompaniju Groin. Nekadašnji ofanzivni veznjak sada je većinski vlasnik, a kompanija je sklopila partnerstvo sa španskom vladom koje bi prema projekcijama trebalo dovesti do skoka vrednosti kompanije na vrtoglave tri milijarde evra.

Žota je u poslednje vreme boravio u Kuvajtu gde je bio oduševljen tretmanom, običajima i tradicijom koje je video u kući svog prijatelja Faisala, pa je na kraju odlučio da pređe na islam.

"Neka te Alah ispuni milošću i srećom. Kakva je velika blagodet vratiti se svom tvorcu mesec dana pre dugo očekivanog ramazana. Dobro došao u islam brate", reči su Jotinog prijatelja koje je prenela "Marka".

Jota i Faisal poznaju se 11 godina, kada su se sreli u Sjedinjenim Američkim Državama. Nakon što se povukao iz sveta fudbala, počeo je češće da posećuje ​​prijatelja u Kuvajtu, što je na kraju rezultiralo njihovom poslovnom vezom, ali i odlukom da prihvati islam.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()