Žreb za Ligu nacija u Parizu: Fudbaleri Srbije debituju u elitnom društvu

Izuzetno kvalitetni i atraktivni rivali

08.02.2024. 08:40
  • Podeli:
fudbaleri srbija tanjug-652fbfbe3ae0c.webp Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Žreb za četvrto izdanje Lige nacija biće održan večeras od 18.00 sati u Parizu, nakon Kongresa Evropske fudbalske unije (Uefa), a Srbija će debitovati u elitnoj A diviziji.

Srbija je u četvrtom šeširu A divizije na žrebu za četvrto izdanje Lige nacija, što znači da će rivali biti izuzetno kvalitetni i atraktivni.

Prvi šešir: Španija, Hrvatska, Italija, Holandija.

Drugi šešir: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska.

Treći šešir: Švajcarska, Nemačka, Poljska, Francuska.

Četvrti šešir: Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska.

Ovogodišnja Liga nacija počinje 5. septembra i trajaće do 19. novembra.

Po dve najbolje selekcije iz svake grupe A divizije izboriće plasman na završni turnir - ukupno osam ekipa, umesto dosadašnje četiri.

Finalni turnir biće odigran od 4. do 8. juna, a prethodno je od 20. do 25. marta na programu plej-of i plej-aut.

Trofej brani Španija, a prethodni pobednici bili su Francuska i Portugal.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()