Zvanična odluka: Šahtjor iz Donjecka mečeve Lige šampiona igra u Gelzenkirhenu

Od jeseni će ukrajinski tim odigrati najmanje četiri meča na Feltins Areni

02.07.2024. 15:35
  • Podeli:
Fudbaleri Šahtjora-1665408737008.webp Foto: Profimedia

Fudbalski klub Šahtjor iz Donjecka saopštio je danas da će mečeve Lige šampiona sledeće sezone igrati u Gelzenkirhenu.

Kako je saopšteno na sajtu prvaka Ukrajine, klub će i ove sezone zbog rata morati da igra kao domaćin van domovine. 

Šahtjor je i prošle sezone igrao mečeve Lige šampiona u Nemačkoj, ali u Hamburgu. 

Sad će igrati u Gelzenkirhenu, na stadionu drugoligaša Šalkea, koji je bio domaćin četiri utakmice Evropskog prvenstva (Engleska - Srbija, Španija - Italija, Gruzija - Portugal i Engleska - Slovačka). 

Prvak Ukrajine će tako od jeseni igrati najmanje četiri meča na Feltins Areni, pošto po novom sistemu takmičenja sa 36 klubova svaki učesnik Lige šampiona ima garantovane po četiri utakmice kod kuće i na strani.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()