Zvaničnik FS Rumunije otkriva šta se dešavalo tokom prekida meča: Porazili su fer plej

Ne možete da zapušite usta navijačima, kaže Andrej Vočin

14.09.2023. 10:46
  • Podeli:
Rumunije Kosovo-6502c87b15996.webp Foto: Profimedia

Dešavanja na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. tema su dana u fudbalskom svetu. Dok se UEFA hvata za glavu, jer ne može da stane na put nepoštovanju pravila od strane navijača, dok se delegacija FS tzv. Kosova buni zbog transparenta na tribinama u Bukureštu "Kosovo je Srbija", zvaničnici FS Rumunija pokušavaju da smire tenzije, ali i otkriva tamošnjim medijima šta se dešavalo tokom jednočasovnog prekida meča Rumunija - tzv. Kosovo

"Dobra vest je da na kraju nisu imali šta da kažu jer su se ponašali onako kako je zvaničnik UEFA želeo. Da nisu poslušali njega izgubili bi sa 3:0. Bio je to meč koji je imao nekoliko poluvremena i ovo nije kraj, nastaviće se jer je slučaj veoma komplikovan. Kazna nam sledi, ali mi želimo da je smanjimo koliko god je to moguće. Reakcija sa tribina, van dela navijača koji su razvili transparent, je bila OK. Bilo je jasno da većina ljudi ne odobrava to što se desilo, kao što se sa političkim porukama ne slažu ni FRF (Fudbalski savez Rumunije) i fudbal u Rumuniji. Ne možete da zapušite usta navijačima, to je problem. Sa druge strane navijači moraju da razumeju određena pravila, ako već ne igramo u seoskoj ligi. UEFA je, pre početka utakmice, smatrala da je meč maksimalno rizičan i u skladu sa tim su preduzete sve mere", rekao je Andrej Vočin, jedan od čelnika u FS Rumunije za "Orange sport".

Savetnik predsednika rumunskog fudbalskog saveza Razvan Burleanu govorio je o onome šta se dešavalo tokom prekida meča i koliko je delegacija iz Prištine bila nekorektna: 

"Oni sa Kosova jedva su dočekali ovaj trenutak, otišli ​​su u delegatsku prostoriju i tražili prekid utakmice. Vršili su pritisak da se prekine meč. Intervenisali su u prostoru svlačionice. Nije mi se svideo njihov stav. To ih je obuzelo. Hteli su da iskoriste priliku. Naš selektor je rekao igračima da ne upadaju u njihovu zamku. Poslušali su ga. Video sam kako su momci posle izašli na teren, izašli su mnogo bolji, sve vreme su bili odlučni i ambiciozniji da dobiju meč".

Utakmica je završena posle dva poluvremena rezultatom 2:0 za Rumuniju, a šta će se odigrati u trećem poluvremenu, koje sudi Disciplinska komisija UEFA, pokazaće vreme.  

 

  • Podeli: