Zvanično: Kapiten napustio Liverpul posle 12 sezona

Samo Karager i Džerard imaju više odigranih utakmica od njega

27.07.2023. 14:05
  • Podeli:
Dzordan Henderson_Profimedia-64abe0c8483c8.webp Foto: Profimedia

Fudbalski klub Liverpul potvrđuje da Džordan Henderson karijeru nastavlja u Al Etifaku.

Prelazak u Saudijsku Pro ligu znači da se vezista i engleski klub rastaju nakon 12 odlične saradnje.  Henderson je sa Redsima podigao osam trofeja, od kojih sve osim jednog kao kapiten kluba.

Reprezentativac Engleske stigao je na "Enfild" iz Sanderlenda leta 2011, pošto ga je tadašnji menadžer Ser Keni Dalgliš želeo u svom timu.

Tokom svoje prve sezone u Liverpulu nastupio je više puta nego bilo koji drugi igrač, a prvi pehar je osvojio 2012. u Ligi kupa.  Već naredne sezone, svojim partijama i doprinosu u osvajanju titule, izborio je mesto u nacionalnom timu Engleske na Svetskom prvenstvu.

Kada je kapiten Liverpula, legendarni, Stiven Džerard odlučio da ode u penziju, kapitenska traka je otišla na ruku Hendersona, koji je do tada bio zamenik. Zanimljivo je da Englez sada ide u klub koji, kao trener, predvodi sa klupe upravo Džerard.

Henderson je u poslednjoj sezoni odigrao 43 utakmice, što je ukupno 492 meča, uz 33 gola, u crvenom dresu.  Samo su Džejmi Karager i Džerard ostvarili više nastupa za Liverpul u Premijer ligi.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()