Zvanično: Mane će igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru

Napadač Bajerna biće na spisku selektora selekcije Senegala, na noge su se digli i predsednik države i vračevi i lekari

11.11.2022. 11:45
  • Podeli:
Sadio Mane.jpg Foto: Profimedia

Sadio Mane je ušao na listu 26 fudbalera Senegala koje je odabarao selektor Ali Sise uoči puta na Svetsko prvenstvo u Kataru. Ovim je rešena jedna od većih misterija vezanih za povrede i sastave nacionalnih timova koji će nastupati na Mundijalu jer su se svi u Senegalu digli na noge kada je napadač Bajerna povredio koleno na meču Bundeslige. 

Nije poznato da li će Mane igrati prve utakmice u Kataru, ali svi u Savezu, stručnom štabu, pa i u državnom vrhu smatraju da je važno da najbolji igrač bude u timu i da svojim prisustvom da podršku saigračima.

Poslednjih nekoliko dana bilo je dramatično oko fudbalera Bajerna. Medicinski testovi su predviđali loše prognoze. Posle uspešne godine u kojoj je Senegal osvojio Kup Afrike i plasirao se na Svetsko prvenstvo tako što je savladao Salahov Egipat, Maneova povreda je prihvaćena sa ogromnom žalošću jer u ovom trenutku ne postoji veći idol u zemlji od njega. 

Koliko su bili uporni Senegalci da najveća zvezda bude u timu govori i izjava Fatme Samure, koja obavlja funkciju generalnog sekretara FIFA.

"Upotrebićemo sva sredstva, upotrebićemo i vračare ako bude potrebno. Ne znam da li su i koliko efikasne, ali u ovom slučaju ćemo pokušati. Nadamo se čudu. Mane mora da bude u Kataru," poručila je Samura.

Pored Manea, Senegal ima vrhunski tim sa zvezdama na svim pozicijama kao što su golman Eduard Mendi (Čelsi), defanzivac Kulibali (Čelsi), vezista Gue (Everton) ili krilo Ismaila Sar (Votford). 

Na spisku su:

Golmani: Eduar Mendi (Čelsi), Alfred Gomis (Ren), Semi Dieng (Kvins Park Rendžers).

Odbrana: Kalidu Kulibali (Čelsi), Pape Abu Sise (Olimpijakos), Abdu Dijalo (Lajpcig), Isamil Jakobs (Monako), Fode Balo Ture (Milan), Formos Mendi (Amijen).

Vezni red: Idrisa Gej (Everton), Šejk Kujate (Notingem Forest), Nampalis Mendi (Lester), Pape Gej (Marselj), Pape Matar Sar (Totenhem) Mamadu Loum (Reding), Mustafa Name (Pafos), Pate Sis (Rajo Valjekano).

Napad: Sadio Mane (Bajern Minhen), Ismaila Sar (Votford), Bulaje Dia (Salernitana), Bamba Dieng (Marselj), Famara Diediju (Alanja), Nikolas Džekson (Viljareal), Iliman Ndijaje (Šefild junajted).

Senegalci igraju u grupi A sa Katarom, Ekvadorom i Holandijom. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()