Zvanično: Tuhel novi selektor fudbalske reprezentacije Engleske

Tuhel (51) će reprezentaciju Engleske zvanično preuzeti 1. januara 2025. godine.

16.10.2024. 11:19
  • Podeli:
Tomas Tuhel-6440f075ce357.webp Foto: Profimedia

Nemački trener Tomas Tuhel imenovan je za novog selektora reprezentacije Engleske, saopštila je danas Fudbalska asocijacija (FA).

Tuhel (51) će reprezentaciju Engleske zvanično preuzeti 1. januara 2025. godine. Nemački trener je ugovor sa FA potpisao na 18 meseci. Finansijski detalji nisu saopšteni, ali britanski mediji navode da je ugovor vredan šest miliona funti.

Tuhel je bio bez angažmana, pošto je na kraju prošle sezone raskinuo ugovor sa Bajernom. On je pre Bajerna trenirao Čelsi, Pari Sen Žermen, Borusiju Dortmund i Majnc.

Privremeni selektor Engleske Li Karsli izjavio je pre nekoliko dana da je toj reprezentaciji potreban prvoklasni trener.

Karsli je preuzeo Englesku pošto je Garet Sautgejt sredinom jula napustio mesto selektora, posle poraza od Španije (1:2) u finalu EP. On će voditi selekciju Engleske do kraja godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()