Zvezda i Čukarički spremni za meč: Glazer se nada duploj kruni, a Docić da ga savlada kao nekad Borjana

U subotu od 16 sati počinje duel između Crvene zvezde i Čukaričkog

22.02.2024. 18:09
  • Podeli:
omri glazer Dusan MilenkovicATAImages-65d78022cb42e.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Golman Crvene zvezde Omri Glazer se nakon pauze usled povrede koju je zadobio, zbog koje je morao da propusti meč protiv Voždovca 2:1, vratio na teren za gostovanje Novom Pazaru 0:3 i uspeo je da ostane  nesavladan na prvom gostovanju crveno-belih u prolećnom delu šampionata. 

Predstojeći izazov za izabranike Vladana Milojevića stiže već u subotu, 24. februara od 16 časova, kada će Zvezda dočekati Čukarički, a izraelski reprezentativac je uveren u sjajnu podršku sa tribina, baš kao što je to bio slučaj na duelu protiv Voždovca.

"Prva utakmica u prolećnom delu sezone protiv Voždovca bila je za pamćenje, žao mi je što sam bio pored terena, ali sam sa druge strane imao priliku da pažljivo ispratim atmosferu i sjajne koreografije koje su priredili naši navijači. Imam veliku želju da u subotu protiv Čukaričkog igram u istom ambijentu", rekao je golman Crvene zvezde Omri Glazer.

"Zvezdaši su nam pružili neverovatnu podršku, koja nam mnogo znači u borbi za titulu. Pozivam ih da dođu na Marakanu i u subotu, a mi ćemo učiniti sve kako bismo ih obradovali novim trijumfom", istakao je Glazer.

"Nisam mogao da poželim bolji povratak na teren. Ostvarili smo pobedu na teškom gostovanju, a uz to sam uspeo i da ostanem nesavladan. Zbog povrede sam bio primoran da propustim utakmice na pripremama, kao i prvi meč u prolećnom delu sezone. Međutim, vredno sam radio svaki dan, kako bih što pre bio spreman. Zabeležili smo dve pobede i želimo da nastavimo u istom ritmu, s obzirom na to da je pred nama težak raspored i da nas tek očekuju utakmice sa ekipama iz gornjeg dela tabele. Cilj je isti, kao i na početku sezone, a to je osvajanje duple krune", poručio je Glazer.

Crvena zvezda je, baš kao i Čukarički, u prolećni deo sezone krenula sa dve pobede. Brđani su najpre odradili posao protiv Radnika u Surdulici 0:3, posle su na domaćem terenu slavili u duelu sa Železničarom 2:1, pa tako sa maksimalnih šest bodova u dve utakmice, ekipe Milojevića i Petrića čekaju derbi narednog kola.

Fudbaler Čukaričkog Marko Docić je istakao kako je uvek zadovoljstvo igrati pred crveno-belim navijačima, kao i to da se igrači sa Banovog brda ne smeju uplašiti atmosfere pošto su imali priliku da sličan ambijent dožive na evropskim gostovanjima.

"Uvek je lepo igrati na tom stadionu, pred velikim brojem navijača, to je ambijent na koji nismo navikli u domaćim takmičenjima. Ali, čest je to slučaj kad igramo na stadionu 'Rajko Mitić', tako je bilo u nekoliko prethodnih navrata. I zaista smo uživali, to je motiv više i za nas da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu. Ali, ne bi trebalo da našem timu to predstavlja neko opterećenje, s obzirom na to da smo ove sezone gostovali Olimpijakosu, Ferencvarošu, Fjorentini i Genku. I sve je to veliko iskustvo za naš tim, koje će nam značiti i u tom segmentu psihološke pripreme utakmice", za klupski sajt je napomenuo kapiten Čukaričkog, pa se dotakao narednog protivnika o kojem ima samo reči hvale.

"Promenili su trenera, na njihovu klupu je seo Vladan Milojević, koji je deo karijere i to vrlo uspešan proveo baš u Čukaričkom. Svakako da nas odlično poznaje, bio je dugo vremena na Banovom brdu, gledao je i uživo jedan naš meč na pripremama na Kipru. Ali, i mi Zvezdu odlično poznajemo, sa te strane neće biti velikih iznenađenja. I kod njih je nekoliko naših igrača, dres Čukaričkog nosili su Mijailović, Lučić i Popović. Još je više igrača u našem trenutnom sastavu koji su tokom karijere bili članovi crveno-belih, i sve to daje dodatnu draž utakmici. Znamo da je rival vrlo kvalitetan. Njima je utakmica vrlo bitna u borbi za šampionsku titulu, nama u trci za ponovni izlazak u Evropu. Znamo da su oni favoriti, ali Čukarički se nijednog trenutka neće predavati", samouvereno je naglasio Docić.

Upravo je ekipa sa Banovog brda jedan od dva tima iz domaće Superlige koji je ove sezone već nadigrao Crvenu zvezdu, dogodilo se to 16. septembra, u okviru sedmog kola kada su slavili rezultatom 2:1.

"Bio je to jedan od boljih mečeva Čukaričkog ove sezone. Pre svega, krasila nas je sjajna energija i ukoliko tako nešto ponovimo u subotu, bilo bi nam mnogo lakše da dođemo do pozitivnog rezultata na 'Marakani'. Svako od nas mora da da maksimum, greške moramo da svedemo na minimum, a šanse do kojih dođemo da probamo i da realizujemo", zaključio je kapiten Docić, koji je ostao upamćen po nesvakidašnjem pogotku, kada je direktno iz kornera savladao Milana Borjana.

Standings provided by Sofascore

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()