Zvezda izgubila spor: Mora da isplati igrača za kog je tvrdila da je pijan dolazio na trening

Tačku na slučaj je, na osnovu žalbe šampiona Srbije, doneo Sud za sportsku arbitražu

09.02.2023. 13:07
  • Podeli:
Loi Dioni-63e4e1e479e04.webp Foto: Profimedia

Loi Dioni je dobio spor sa FK Crvena zvezda i beogradski klub je u obavezi da mu isplati 520.180 evra na ime dugovanja, tvrdi "Sportski žurnal". 

Čelnici kluba sa "Marakane" već su imali postignut dogovor i određenu dinamiku plaćanja Francuza, koji je 2021. stigao među crveno-bele kao pozajmljen igrač iz Anžea. Ali kada to nije ispoštovano, igrač je pokrenuo sudski spor.

Disciplinski organi FIFA doneli su presudu 6. septembra 2022. godine da se Dioniju duguje 520.180 evra, ali tačka na slučaj nije tada stavljena, pa je, na osnovu žalbe šampiona Srbije, konačnu odluku doneo Sud za sportsku arbitražu u Švajcarskoj.

Sve šta je Crvena zvezda dala u svoju odbranu, kako bi se opravdala za dugovanja ili ih umanjila, FIFA je odbacila uz obrazloženje da nema dovoljno dokaza o tvrdnjama "da je Dioni disciplinski kažnjen zbog prekršaja evidentiranih 21. 25. i 28. novembra i da je bio u alkoholisanom sanju kada je imao profesionalne obaveze i treninge".

Zvezda se takođe žalila da u obzir nisu uzete okolnosti otežanog poslovanja usled pandemije korona virusa i da su sa igračima pravljeni sporazumi, ali je i to odbačeno.

Francuz je u dresu Zvezde postigao tri gola i upisao tri asistencije, što mu je na ukupni konto donelo 12.000 evra. 

JAKA PLATA I JOŠ JAČI BONUSI

Loa Dioni i Crvena zvezda sklopili su 5. jula 2021. godine ugovor koji je važio do kraja sezone 2021/22. Na osnovu njega igrač je, po podacima FIFA, imao pravo na mesečnu zaradu od 52.000 evra neto, kao i sledeće bonuse:

- ulazak u grupnu fazu Lige šampiona 100.000 evra
- plasman u Ligu Evrope 50.000 evra
- osvajanje titule prvaka Srbije 50.000 evra
- osvajanje Kupa Srbije 20.000 evra
- za svaki gol i/ili asistenciju na zvaničnoj utakmici 2.000 evra

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()