Zvezda se oprostila od najskupljeg pojačanja u istoriji: Hvang zvanično više nije deo crveno-belih

Bajka je završena

02.09.2024. 20:30
  • Podeli:
in bom hvang fk crvena zvezda-6515cf903a0b5.webp Foto: FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda zvanično se oprostio od In Bom Hvanga, najskupljeg pojačanja u istoriji kluba.

Hvang je u Zvezdu došao prošle godine kao najskuplje pojačanje u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana.

Stigao je tada kao igrač Olimpijakosa, koji se relativno brzo privikao na uslove i ekipu u Beogradu, pa je i postao miljenik navijača.

Godinu dana kasnije, nakon što je sa Zvezdom uspeo da se kroz plej-of kvalifikacija plasira u Ligu šampiona pobedom protiv Bode Glimta, otišao je dalje.

Klub se od njega u ponedeljak uveče oprostio putem zvaničnih kanala komunikacije i svog sajta, a u danima pred ovaj odlazak, bilo je nagoveštaja da ide u Fejenord.

Vezista iz Južne Koreje je za proteklih godinu dana sa Zvezdom osvojio duplu krunu, odnosno titulu i Kup Srbije.

Odigrao je ukupno 42 utakmice i postigao je šest golova, a podelio i 12 asistencija za klub iz Ljutice Bogdana.

Zvezdi bi na ime obeštećenja trebalo da pripadne oko osam miliona evra, dok je Korejca platila Olimpijakosu pet i po miliona evropskih novčanica.

Hvang je sa Zvezdom prošle sezone već odigrao jedan ciklus u Ligi šampiona kada su crveno-beli završili četvrti u grupi iza Mančester sitija, Lajpciga i Jang Bojsa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()