Terzić najavio odlučno: Zvezda sledeće godine pravi spektakl

Klub je osnovan 4. marta 1945. godine

30.01.2024. 20:01
  • Podeli:
Zvezdan Terzić-64c225fcb43c1.webp Foto: FK Crvena zvezda

Sportsko društvo Crvena zvezda naredne godine slavi 80. rođendan. Za taj jubilej sprema se veliki spektakl, rekao je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

"Sledeće, 2025. godine Crvena zvezda će proslaviti jubilej od 80 godina postojanja, a tom prilikom će biti organizovan pravi spektakl za sve ljude kojima su crveno-bele boje u srcu", rekao je on. 

Četvrti mart je datum od velikog značaja za svakog zvezdaša, a ove godine će crveno-beli proslaviti 79. rođendan. Kao uvertiru u slavlje, prvi put je crveno-bela porodica dobila generalnog sponzora, to je kompanija "MaxBet".

"Sponzorstvo je vredno 400.000 evra godišnje, na tri godine. Mnogo toga smo obećali u maju 2022. godine kada smo došli na čelo Sportskog društva, mnogo toga i ispunili. Nadam se da ćemo ovim potpisom obezbediti još dugo godina uspešnog rada i dobrih rezultata", istakao je Terzić.

Podsetimo, ljudi iz Ujedinjenog saveza antifašističke omladine Srbije su 4. marta 1945. godine osnovali ovaj klub. Mesec dana pre toga osnovano je Omladinsko fiskulturno društvo Crvena zvezda koji je mesec dana kasnije prerastao u sportski kolelektiv Crvena zvezda.

Dan pre osnivačke Skupštine 4. marta delegati su i dalje većali koje ime da ponese sportski kolektiv da bi se umešali “kumovi” Slobodan Ćosić i Zoran Žujović, prvi potpredsednici kluba. Ćosić je preldožio ime Zvezda, Žujović dodao “odlično, samo kad je crvena”. Tako se, kažu hroničari tog vremena, rodila Crvena zvezda. 

Za prvog predsednika kluba izabran je Đorđe Paljić, za potpredsednike Slobodan Ćosić i Zoran Žujović, za sekretara Ljubiša Sekulić, za blagajnika Dušan Bogdanović, a ekonom je bio Predrag Đajić.

Prva fudbalska utakmica odigrana je na sam dan osnivanja 4. marta, a rival je bio Prvi bataljon Druge brigade KNOJ-a. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()