Argentinci poneli u Katar 900 kilograma mesa

Fudbaleri Argentine smešteni su u univerzitetski kompleks kako bi mogli da se druže i jedu svoja tradicionalno pripremljena jela

18.11.2022. 13:59
  • Podeli:
Fudbaleri Argentine stigli u Katar-1668691197500.webp Foto: AP Photo/Hašan Ammar/Tanjug

Reprezentacija Argentine je, prema kladionicama, treća ekipa sa najviše šansi za osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru.

Mesi i društvo stigli su u Katar sa velikim očekivanjima, a pre utakmica i treninga imaće poseban ritual - peći će svoj tradicionalni roštilj koji nazivaju asado.

Argentinci su kao svoju bazu odabrali studentski dom u kompleksu Katar Univerziteta upravo da bi mogli da peku roštilj. Sa sobom su iz Argentine doneli dovoljne količine  mesa koje će im svakodnevno spremati posebno odabrani kuvar i njegovi pomoćnici.

"Diario Ole" piše da su sa sobom poneli 900 kilograma mesa.

"Jedenje roštilja nije isto kao da pijemo vino. Nekada čak ni ne jedemo meso, iako ga svi obožavamo. Pravimo te roštilje kako bismo stvorili zajedništvo u ekipi", objasnio je argentinski selektor Lionel Skaloni.

Argentina otvara SP u utorak susretom protiv Saudijske Arabije, a u njenoj grupi su još Meksiko i Poljska

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()