Regrauiom: Mi smo Roki Balboa ovog Svetskog prvenstva

Maroko je spreman da se suprotstavi svakome na svetu, promenili smo mentalitet za generacije koje dolaze posle nas, rekao je golman Maroka

10.12.2022. 23:18
  • Podeli:
Maroko-6394c3a89fb83.webp Foto: AP Photo/Luca Bruno/Tanjug

Fudbaleri Maroka, zajedno sa selektorom Validom Regrauiom i stručnim štabom, su senzacija 22. svetskog prvenstva. Posle plasmana u polufinale takmičenja, odnosno pobede nad Portugalom, junak tima je golman Jasin Bono koji je branio sve i čuvao mrežu kao nikada pre. 

"Uštinite me, sanjam. Maroko je spreman da se suprotstavi svakome na svetu, promenili smo mentalitet za generacije koje dolaze posle nas. Oni će znati da su marokanski fudbaleri sposobni da naprave čudo", u dahu je govorio Bono, koji je u dosadašnjih pet mečeva, od kojih su protiv Španije igrani produžeci, primio samo jedan gol.

Srećan je posle meča bio i selektor, Valid Regraui uporedivši svoje fudbalere sa filmskim junakom Rokijem Balboom, kog tumači čuveni Silvester Stalone.

"Posle Španije uspeli smo da pobedimo još jedan veliki tim. Dali smo sve od sebe, igrači su igrali preko svojih granica. Ova grupa ima fantastično stanje uma. Pre utakmice rekao sam im da imaju priliku da ispišu istoriju Afrike. Izuzetno sam ponosan na njih što su to i uspeli. Mi smo Roki Balboa ovog Svetskog prvenstva", slikovit je bio 47-godišnji Regraui, koji je rođen u Francuskoj, gde je i igrao fudbal za Tuluz, Ajačio, Dižon, Grenobl, dok je kao trener radio samo u Maroku i Kataru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()