Borba za četvrtfinale: Hrvatski posed ili japanska kontra

Duel osmine finala na stadionu Al Jabun igra se od 16 časova

05.12.2022. 10:00
  • Podeli:
Hrvatska trening_Igor Kralj_Pixsell-638d9ad351e1c.webp Foto: Igor Kralj/Pixsell

Hrvatska fudbalska reprezentacija u ponedeljak, od 16 sati, na stadionu "Al Janub" u Katru tražiti prolazak u drugo uzastopno četvrtfinale svetskog prvenstva. Protivnik Vatrenima je neugodna selekcija Japana, poslovično marljiva, vredna ekipa koja je u grupnoj fazi pobedila Nemačku i Španiju. Većeg i boljeg upozorenja od tog podatka nema, Japanci su protivnik kog bi trebalo maksimalno poštovatii.

Hrvatska to i čini. Nema sumnje da je selekcija Zlatka Dalića svesna snage i kvaliteta Japana i da će morati da odigra na visokom nivou ukoliko želi da prođe u četvrtfinale.

U početnoj postavi Hrvatske biće promena, neće igrati Borna Sosa koji dva dana nije trenirao zbog virusa, umesto njega zaigraće Borna Barišić. Po informacijama koje stižu iz Dohe selektor Dalić promeniće srednjeg napadača i umesto Marka Livaje u prvih 11 trebalo bi da bude Bruno Petković

Japan će biti bez standardnog defanzivca Koa Itakure koji je u grupnoj fazi zaradio dva žuta kartona pa mora da preskoči jedan susret. Ista kazna danas preti Luki Modriću i Dejanu Lovrenu, dobiju li žuti karton, a Hrvatska pobedi, neće igrati u četvrtfinalu.

Na tribinama "Al Janub" stadiona očekuje se veliki broj hrvatskih navijača koji od ranog jutra podižu atmosferu po ulicama Dohe. Doći će sasvim sigurno i veliki broj Japanaca, njima dolazak u Katar ne predstavlja značajan finansijski problem.

Utakmicu sudi Amerikanac, rođen u Maroku, 40-godišnji Ismail Elfath

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()