Čeferin: Nadam se da nikada više neće biti zimskog Mundijala

Predsednik UEFA se ne miri sa tim što je FIFA organizovala Svetsko prvenstvo tokom klubske sezone i stavila takmičenja na pauzu

18.11.2022. 14:15
  • Podeli:
aleksander ceferin_Ivo Cagalj_PIXSELL-1666347390419.webp Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Svetsko prvenstrvo u Kataru otvoriće u nedelju utakmica domaće selekcije i reprezentacije Ekvadora. Ceo fudbalski svet, uprkos svim zamerkama koje postoje po pitanju lokacije i organzartorskih propisa, s nestrpljenjem iščekuju početak Mundijala i sve duele koje on sa sobom donosi.

"Čeka nas spektakl, mesec dana fantastičnog fudbala, a verujem da će ponovo selekcija iz Evrope osvojiti titulu. Od 2006. godine šampion dolazi iz Evrope, a pre četiri godine u Rusiji svi polufinalisti su bili sa našeg kontinenta. Jedini koji mogu da pariraju su Brazil i Argentina", rekao je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin za slovenačko "Delo".

Ponosan je Slovenac na činjenicu da je evropski fudbal dominanatan na svetskom nivou. A pored toga veruje i nada se da se Svetsko prvenstvo nikada više neće organizovati u toplim krajevima, odnosno u zimskom vremenskom periodu, tokom klubske sezone. 

"Siguran sam da će Svetsko prvenstvo u Kataru biti fantastično organizovano, ali se nadam da u budućnosti neće više biti "zimskih" Mundijala".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()