Čudesna Koreja srušila Portugal u zadnji čas

Portugalci su, uprkos porazu, sačuvali tron u grupi, a sa njima dalje idu njihovi protivnici iz 3. kola - Južnokoreanci

02.12.2022. 18:13
  • Podeli:
Južna Koreja - Portugalija _Francisco Seco AP Tanjug-638a214011952.webp Foto: Francisco Seco / AP / Tanjug

Fudbaleri Južne Korene savladali su Portugaliju sa 2:1 u utakmici 3. kola Svetskog prvenstva u Kataru.

Portugalci su, uprkos porazu, sačuvali tron, a ovaj rezultat iz poslednjeg kola u grupi napravio je "dar-mar" i poslao upravo slavljenike - Južnokorejance u nokaut fazu takmičenja, kao drugoplasiranu ekipu.

Azijski tigrovi i ovog popodneva su bili više nego solidni, hrabro se suprotstavivši evropskom favoritu.

Posao im je bio dodatno otežan pošto su u ranoj fazi susreta primili gol. Igrao se peti minut kada je Diogo Dalot sve dobro uradio na desnoj strani.

Usedio je upotrebljiv centaršut i pravovremena reakcija Rikarda Horte kom nije bilo teško da iz neposredne blizine zatrese mrežu. Portugalci su nastupili u "šarenom" sastavu, ali to nije umanjilo činjenicu da su Azijski tigrovi u većem delu susreta bili ravnopravan protivnik. 

Da se neće tek tako lako predati pokazali su u 27. minutu. Bio je to korner, usledila je gužva u kaznenom prostoru u kojem se najbolje snašao Jong-Gvon Kim, koji je prizemnim udarcem pogodio metu.

Usledio je nešto mirniji period u kom autsajder nije bio u podređenom položaju. Šta više, imao je svoje šanse, a jednu od njih iskoristio je Hi-Čan Hvang u samom finišu, minut do 12, kada su se već odbrojavale minute sudijske nadoknade.

Korejanci su tada odradili svoj deo posla, a onda su sve oči bile uprte u drugi susret grupe, gde je prva od osam minuta nadoknade tek počela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()