Dalić otkrio kome je poklonio pobedu i treće mesto na svetu

Šefe, ovo je za Vas. Mogu ja da osvojim pet medalja, ali Vi ćete uvek ostati trener svih trenera, rekao je slektor Hrvatske

17.12.2022. 18:37
  • Podeli:
Zlatko Dalić_Andre Penner AP Tanjug-639dfb2f2994e.webp Foto: Andre Penner / AP / Tanjug

Osvajač dve svetske medalje, selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, nije skrivao zadovoljstvo katarskom bronzom.

Stručnjak rođen u Livnu pre četiri i po godine šokantno je odveo Vatrene do svetskog srebra. Ovog puta nije stigao do finala, ali ga to nije sprečilo da osvoji još jedno odličje.

Dalićeva četa je prevazišla sve probleme i preko Maroka stigla do trećeg mesta. 

"Ovo je bronza zlatnoga sjaja. Bila je teška utakmica, ovo je medalja za ceo hrvatski narod, za sve koji navijaju za nas. Na dva Svetska prvenstva zaredom osvojili smo dve medalje. Pobedu bih poklonio Ćiri Blaževiću, čoveku koji je sve ovo započeo. Šefe, ovo je za Vas. Mogu ja da osvojim pet medalja, ali Vi ćete uvek ostati trener svih trenera", blistao je Dalić.

U istom tonu je nastavio, odajući priznanje svojim izabranicima:

"Malo ko je očekivao ovo. Momcima svaka čast, trudili su se i igrali na rezultat. Osvojili smo bronzanu medalju u ovakvoj konkuranciji, to je fantastično. Danas su igrali svi koji su bili zdravi. Znali smo da oni na svojoj desnoj strani imaju problema. Perišića Ziješ nije mogao da pratii, a i Oršić je napravio mnogo nereda", ocenio je Dalić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()