Dešan: Trudim da igrače oslobodim stresa, da važnost pretvorim u uživanje

Naš protivnik ima strastvenu naciju i ceo svet želi njegovu pobedu zbog Lionela Mesija, kaže selektor Francuske pred finale SP

18.12.2022. 09:00
  • Podeli:
Fudbaleri Francuske-639834ea54897.webp Foto: AP Photo/Christophe Ena/Tanjug

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešam izjavio je da je uveren da njegova ekipa može da pobedi Argentinu u finalu Svetskog prvenstva u Kataru i da na taj način odbrane titulu šampiona.

Argentina će u finalu imati podršku oko 50.000 navijača.

"Argentinski tim ima veoma važnu podršku u svakom navijačkom smislu. To je strastvena nacija, koja živi za fudbal. Imaju i tu veliku želju zbog Lionela Mesija. Ceo svet, pa i poneko u Francuskoj, želi takav kraj. Ali, naš rival nije na tribinama, već na terenu", naglasio je Dešan na konferenciji za novinare u Dohi.

Francuska brani titulu na SP u Kataru, pošto je pre četiri godine u Rusiji u finalu savladala Hrvatsku 4:2.

"Argentina je iskusan tim, sedmorica igrača su igrala i pre četiri godine, ali to nije ista ekipa. Oni su imali dosta transformacija tokom turnira, možda može da ponudi nešto novo i u finalu, ali možemo i mi. Maroko je, recimo, u polufinalu igrao sa petoricom defanzivaca. I mi smo ih otvorili na vreme. Mislim da je ovaj tim sposoban da se prilagodi svemu", dodao je selektor Francuske.

On je istakao da veruje da će francuski fudbaleri uživati na sutrašnjem meču.

"Svaka velika utakmica je posebna i uvek postoji emotivna strana, ali i svaki igrač ima drugačiji temperament. To što su mnogi od njih imali važne mečeve, neki su bili i pre četiri godine, može da pomogne. Kao trener se trudim da ih oslobodim stresa i da važnost pretvorim u uživanje", rekao je Dešan.

Francuska ima problema sa povređenim i bolesnim igračima, pošto u petak nisu trenirali Dajo Upamekano, Adrijen Rabio, Orelijen Čuameni, Teo Ernandez i Kingsli Koman. Rafael Varan i Ibrahim Konate trenirali su sa ekipom i biće spremni za finale sa Argentinom.

"Uradili smo sve da zaštitimo igrače. Videćemo, ima vremena do nedelje", poručio je selektor Francuske.

Kapiten francuske fudbalske reprezentacije Ugo Loris izjavio je da čežnje Mesija i Argentine nisu važnije od meča.

"Utakmica je toliko velika i mnogo je važnija od jednog igrača. Ovo je finale između dve velike nacije. Ovo je igra tima, a ne igra jednog fudbalera. Francuska je uz nas i to važno. Počeli smo prvenstvo sa misijom da odemo što dalje i sada želimo da završimo posao. Znamo šta Mesi znači za naš sport, ali to nije važno u ovom trenutku", dodao je Loris.

Utakmica između Argentine i Francuske biće odigrana u nedelju od 16 sati.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()