Emilijano Martinez: Naša sudbina bila je patnja

Vrlo mlad sam otišao u Englesku i želeo bih ovu pobedu da posvetim svojoj porodici, rekao je golman Argentine

Autor: Dejan Marić
18.12.2022. 20:20
  • Podeli:
Emilijano Martinez_Manu Fernandez AP Tanjug-639f5f3f0c94e.webp Foto: Manu Fernandez / AP (/ Tanjug

Lionel Mesi je ispisao istoriju, osvojio dugo čekanu mundijalsku titulu, verovatno i zvanje fudbalskog GOAT-a. Ali, teško da bi to učinio bez pomoći Emilijana Martineza.

Sjajni golman u penal seriji je pročitao  Kinglsija Komana, prethodno je u "minut do 12" skinuo zicer, ugradivši značajn doprinos u treću krunu Gaučosa.

"Mnogo smo patili. Mislili smo da kontrolišemo utakmicu, ali uspeli su da se vrate. Jako, jako komplikovano je bilo. Naša sudbina bila je patnja. Imali smo poslednju priliku za pobedu i, srećom, uspeo sam da zaustavim udarac sa penala. Sanjao sam ovo, nemam reči. Vrlo mlad sam otišao u Englesku i želeo bih ovu pobedu da posvetim svojoj porodici", rekao je 30-godišnji golman Aston Vile.

Martinez je sa samo 17 godina otišao iz Argentine na probu u Arsenal u kom je dobio ugovor. Tobdžije su ga dale na pozajmicu u četvrtu ligu, u Oksford, za koji je debitovao sa 19 godina.

Bio je još na pozajmicama u Šefild Vednesdeju, Rotherhemu, Vulverhemptonu, Hetafeu, Redingu...

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()