Emotivni Degenek: O ratu, životu, fudbalu i veri

Od apsolutno ničega do pobede na SP. Braneći boje zemlje koja mi je dala sve. Hvala Australiji, rekao je fudbaler iz Knina

Autor: Dejan Marić
26.11.2022. 18:12
  • Podeli:
Miloš Degenek_Profimedia-1669476486352.webp Foto: Profimedia

Reprezentativac Australije Miloš Degenek emotivno je proslavio prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Kenguri su na matineu porazili neugodne Tunišane (1:0) i tako napravili značajan iskorak ka osmini finala Mundijala.

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde u igru je ušao u 75. minutu sa jasnim ciljem - da odbrani svoju mrežu. U tome je i uspeo, dajući doprinos velikom trijumfu.

Pa ipak, dok su njegovi saigrači delili radost na terenu, Miloš se povukao, seo na klupu, "premotao" svoj životni film i zaplakao.

Degenek je rodno ognjište u Kninu napustio kao beba zbog "Oluje". Potom je kao petogodišnjak, u Srbiji, preživio NATO bombardovanje. Njegova porodica se 2000. godine preselila u Australiju gde je okrenula novi list.

Igrač Kolumbus Krua je u nekom novom svetu uspeo da postane profesionalni fudbaler, izbori se za svoje mesto pod suncem, zaigra za reprezentaciju, na premijeri protiv Francuske upiše prve mundijalske minute, a nekoliko dana kasnije i prvu pobedu.

Sve ovo emotivno je podneo, pa je osetio potrebu da se oglasi na društvenim mrežama.

"Ovo nije politička poruka niti poruka o bilo kom ratu. Ovo je poruka koja pokazuje da je život najljepša stvar. Od apsolutno ničega do pobede na Svetskom prvenstvu. Braneći boje zemlje koja mi je dala sve. Hvala Australiji. Nikada nemojte da prestanete da verujete u sebe", napisao je Degenk na Tviteru uz sliku izbegličke kolone i dve fotke sa utakmice protiv Tunisa.

Inače, Australija je značajno popravila šanse za prolaz dalje. Prvom SP pobedom, nakon 12 godina, došla je u poziciju da protiv Danske sama odlučuje o svojoj sudbini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()